Пари Сен Жермен победи Брест с 2:1 в мач от

...
Пари Сен Жермен победи Брест с 2:1 в мач от
Коментари Харесай

Мбапе донесе победата на ПСЖ над Брест с гол в последните минути

Пари Сен Жермен победи Брест с 2:1 в мач от 27-я кръг на френската Лига 1. Головете за парижани бяха дело на Карлос Солер и Килиан Мбаре, а за домакините прецизен бе Франк Онора. С тази победа ПСЖ остава първи с актив от 66 точки, до момента в който Брест е на 15-а позиция с 23 пункта на сметката си.

В 11-а минута Лионел Меси получи положително подаване в наказателното поле, само че не съумя да реализира добър контакт с топката, но въпреки всичко отклони за Карлос Солер, който стреля незабавно с десния крайник, принуждавайки Бизот да направи блестящо избавяне, като отклони топката с една ръка в левия непряк дирек на вратата. Малко по-късно Марко Верати получи на комфортна позиция и шутира неотложно, само че се получи рикошет и топката излезе в корнер.

В 26-а минута ПСЖ направи хубава офанзива, при която Килиан Мбапе прескочи топката, оставяйки за Карлос Солер, който точно отклони към французина, само че ударът на нападателя мина около вратата. В 37-а минута Килиан Мбапе опита удар, само че вратарят на Брест Марко Бизот съумя да реагира. При добавката обаче Карлос Солер връхлетя върху отскочилата топка, като бомбеният му шут се удари в напречната греда и влетя в мрежата на домакините - 1:0 за ПСЖ.

Минута преди края на постоянното време за първото полувреме Франк Онора получи дълго подаване, при което овладя феноменално и напредна с топка в крайници, като се измъкна от противниковата отбрана, успявайки да вкара в средата на мрежата със мощен удар - 1:1.

В 55-а минута Лионел Меси получи на границата на наказателното поле, като аржентинецът овладя с едно допиране, а с второто насочи мощен удар, който мина около левия непряк дирек на Брест. Малко по-късно домакините извършиха директен свободен удар, а Лилиан Брасие се извиси добре, нанасяйки изстрел с глава от близко, само че топката мина на сантиметри от вратата на Донарума.

В 62-а минута се получи недоразумение в отбраната на домакините, а топката доближи до Килиан Мбапе, който се измъкна и опита прехвърлящ удар, който мина над напречната греда на Бизот. Десетина минути по-късно Килиан Мбапе достави страховит пас към Нуно Мендеш, който показва страхотна техника и опита удар от близка отдалеченост, само че Марко Бизот съумя да избави.

В 90-а минута Лионел Меси даде отлично подаване към Килиан Мбапе, който го остави очи в очи с Марко Бизот, а французинът невъзмутимо го преодоля и приключи на опразнената врата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР