Пари Сен Жермен надигра Милан с класическото 3:0 у дома

...
Пари Сен Жермен надигра Милан с класическото 3:0 у дома
Коментари Харесай

ПСЖ с класика над Милан, Дортмунд удари Нюкасъл и завърза „Групата на смъртта“

Пари Сен Жермен надигра Милан с класическото 3:0 вкъщи в среща от група F на Шампионската лига.


На „ Парк де Пренс “ във френската столица резултатът бе открит от Килиан Мбапе в 32-та минута. Нападателят на парижани получи пас от Уорън Заир-Емери и се оправи с защитата на противника, преодолявайки вратаря Майк Менян с обмислен шут по тревата. В началото на втората част гол на Усман Дембеле бе анулиран след интервенция на ВАР, само че скоро по-късно нищо не можеше да попречи на Рандал Коло Муани да удвои преднината на Луис Енрике и компания след асистенция на Дембеле. Класиката бе завършена от Кан Ин Лий минута преди края на постоянното време след нов завършващ пас на Заир-Емери.

Така ПСЖ оглави „ Групата на гибелта “ с шест точки, до момента в който Милан е закотвен на дъното с два пункта.

В другия дуел от групата, Борусия Дортмунд реализира скъп триумф при визитата си на Нюкасъл, печелейки с минималното 1:0. Феликс Нмеча приключи чудесна контраофанзива на „ жълто-черните “ в края на първото полувреме. И двата тима имаха положения за гол, като играта бе равностойна, само че в последна сметка възпитаниците на Един Терзич ликуваха след последния съдийски сигнал.

С успеха Дортмунд излезе на второ място, с еднакъв брой точки с Нюкасъл, като в идващия кръг от срещи в ШЛ германците са домакини на „ свраките “, до момента в който Милан посреща ПСЖ.

В мач от група G, Манчестър Сити направи решителна крачка към класиране за осминафиналите, откакто се оправи с Йънг Бойс с 3:1 като посетител за трета поредна победа. Мануел Аканджи и Ерлинг Холанд на два пъти бяха точни за отбора на Пеп Гуардиола, който направи генерална подготовка за градското дерби с Юнайтед през уикенда.

Всички резултати от ШЛ в сряда:

Група Е

Фейенорд – Лацио 3:1

Селтик – Атлетико Мадрид 2:2

Група F

Нюкасъл – Борусия Дортмунд 0:1

Пари Сен Жермен – Милан 3:0

Група G

Република България Лайпциг – Цървена звезда 3:1

Йънг Бойс – Манчестър Сити 1:3

Група Н

Барселона – Шахтьор Донецк 2:1

Антверпен – Порто 1:4. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР