Пари Сен Жермен иска да привлече мениджъра на Челси Антонио

...
Пари Сен Жермен иска да привлече мениджъра на Челси Антонио
Коментари Харесай

ПСЖ се насочва към Конте, Тухел е съгласен да поеме "Арсенал"

Пари Сен Жермен " желае да притегли мениджъра на " Челси " Антонио Конте за заместител на Унай Емери, който съвсем несъмнено ще напусне след края на сезона. Френският клуб към този момент е почнал диалози с представителите на Конте, твърди в. " Гардиън ".

Италианецът минава през сложни времена в " Челси ". Още в първия си сезон на " Стамфорд бридж " той изведе сините до купата във Висшата лига с рекордните 30 победи. През актуалната акция обаче тимът се показва нерешително и класирането му в Шампионската лига е под въпрос.

От началото на сезона се усеща напрежение сред Конте и клуба, откакто множеството трансферни стремежи на италианеца не бяха задоволени, а един от главните играчи - Неманя Матич, беше продаден на директен съперник в лицето на " Манчестър юнайтед ".

" Челси " заема петото място във Висшата лига, като изостава с пет точки от четвъртия " Тотнъм " и със седем от третия " Ливърпул ". Сините отпаднаха от Шампионската лига и Купата на лигата, а единственият им късмет за трофей е Купата на Англия, където им следва полуфинал със " Саутхемптън ".

" Когато имаш добър управител и много пари за харчене, може да имаш сполучлив сезон. Аз имам голяма упоритост, само че не разполагам с пари от " Челси ". Клубът знае доста добре каква е моята концепция, моята упоритост. Когато наемаш подобен човек, би трябвало да знаеш, че взимаш треньор с доста огромна упоритост. И тази упоритост постоянно би трябвало да е споделена ", сподели Конте преди мача с " Манчестър сити " при започване на месеца.

Luis Enrique has reportedly rejected PSG in favour of becoming the new Chelsea manager this summer...

Antonio Conte has been contacted by PSG to become their new manager also...

Thoughts Chelsea fans? pic.twitter.com/P6rhNeg8CM
— kwiff (@KwiffOfficial) 25 март 2018 година

ПСЖ ще завоюва купата във Франция за пети път в последните шест години и имаш късмет да вземе още два трофея - Купата на Франция и Купата на лигата. Надеждите на парижани за пробив в Шампионската лига обаче бяха попарени още в осминафиналите.

Емери има контракт до края на сезона и съгласно френските медии клубът няма желание да го възобнови.

В листата с претендентите за нов треньор на ПСЖ с изключение на Конте са още Жозе Моуриньо, Масимилиано Алегри и Диего Симеоне.

Първите двама обаче нямат желание да се разделят с актуалните си тимове - " Манчестър юнайтед " и " Ювентус ". Симеоне пък има контракт с " Атлетико " (Мадрид) до лятото на 2020 година

" Гардиън " твърди, че ПСЖ е подготвен да предложи на Конте годишна заплата от 10 милиона паунда, което с половин милион над настоящето му заплащане. Според информацията първите диалози сред френския клуб и представителите на италианския треньор са били позитивни.

 Томас Тухел
© Associated Press

Томас Тухел

В същото време немските медии оповестиха, че някогашният треньор на " Борусия " (Дортмунд) Томас Тухел се е съгласил да поеме " Арсенал ", в случай че ерата " Арсен Венгер " завърши след края на сезона. Традиционно консервативният в сходни обстановки " Кикер " даже разгласи прекосяването на германеца за несъмнено.

В. " Билд " заяви, че Тухел е отхвърлил оферта да стане треньор на " Байерн " (Мюнхен). Баварците се оправят ужасно, откакто Юп Хайнкес размени Карло Анчелоти при започване на сезона. 72-годишният немец обаче се завърна краткотрайно към специалността и се чака още веднъж да се отдръпна през лятото.

Венгер има още една година от своя контракт с " Арсенал ". Французинът, който е отпред на " артилеристите " от 22 години, няма желание да напуща предварително. Недоволството против него обаче нараства непрекъснато. В последните домашен мачове на тима се следи отлив на публиката, а част от легендите на клуба подлагат на критика все по-остро работата на Венгер.

 Арсен Венгер
© Associated Press

Арсен Венгер

" Арсенал " е шести във Висшата лига, като изостава с цели 13 точки от топ 4. Отборът загуби тежко финала за Купата на лигата, а единствения късмет за класиране в Шампионската лига през идващия сезон е спечелването на Лига Европа.

Тухел е без работа от май 2017 година Заради различия с управлението германецът беше освободен от " Борусия " единствено три дни, откакто завоюва Купата на Германия. Една от евентуалните спънки за прекосяването му в " Арсенал " е фактът, че основен скаут на лондончани е Свен Мислинтат.

Двамата бяха в доста обтегнати връзки, до момента в който работеха дружно в " Борусия ". Конфликтът им стана още по-сериозен, откакто Тухел подцени рекомендацията на Мислинтат за привличането на испанския халф Оливер Торес. Впоследствие треньорът забрани на основния скаут да посещава тренировките на тима. Според в. " Кикер " Мислинтат е уверил управлението на " Арсенал ", че " постоянно работи в ползите на клуба и ще прави лоялно работата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР