Пари Сен Жермен и Бенфика завършиха 1:1 в двубой от

...
Пари Сен Жермен и Бенфика завършиха 1:1 в двубой от
Коментари Харесай

Мбапе вкара исторически гол, но ПСЖ отново се препъна срещу Бенфика

Пари Сен Жермен и Бенфика приключиха 1:1 в дуел от 4-ия кръг в група " Н " на Шампионската лига. Същият резултат се получи и преди седмица в Лисабон. По този метод двата тима остават отпред в подреждането с по 8 точки, само че ПСЖ има минимално преимущество в головата разлика. 

Килиан Мбапе откри от дузпа за домакините в 40-ата минута и към този момент е голмайстор  №1 на клуба в Шампионската лига. Бенфика обаче не се съобщи и Жоао Марио изравни също от дузпа в средата на втората част. Португалският гранд продължава да няма проваляне в формален мач от началото на сезона.

От звездното офанзивно трио на парижани отсъстваше единствено Лионел Меси. Неговото място до Неймар и Килиан Мбапе зае Пабло Сарабия. В средата на терена Кристоф Галтие пусна Ашраф Хакими, Витиня, Марко Верати и Хуан Бернат, а тримата бранители пред Джанлуиджи Донарума бяха Данило, Маркиньос и Серхио Рамос. Сред запасите личаха имената на няколко младоци от академията на клуба, в това число 16-годишния Уорън Заир-Емери.

Бенфика излезе без Давид Нереш, който е контузен. В офанзива старши треньорът Роджер Шмит заложи на Гонсало Рамош, а от втора позиция действаха Рафа Силва, Жоао Марио и Енцо Фернандес. Фредрик Ауснес и Флорентино Луиш започнаха като двойка вътрешни халфове, а пред вратаря Одисеас Влаходимос се подредиха Александер Ба, Антонио Силва, Николас Отаменди и Алехандро Грималдо. 

Бенфика изненадващо беше по-активният тим в началните минути, само че без да сътвори чисто голово състояние пред Донарума. Португалците обаче мъчно спираха набезите на Мбапе, който искаше да покаже, че информациите за раздор в връзките му с управлението на клуба не му въздействат. 

В 19-ата минута имаше забавна обстановка в наказателното поле на ПСЖ. При едно центриране Хакими докосна топката с ръка и се наложи намесата на ВАР, само че за шанс на мароканеца се оказа, че футболист на Бенфика е бил в засада. Това обаче беше сигнал за защитата на домакините. 

Малко по-късно Мбапе с лекост подмина Отаменди, който го фаулира и получи жълт картон. От последвалия директен свободен удар Неймар стреля в стената. Жълтия цвят в 29-ата минута видя и Сарабия. Аржентинецът подвигна рисково крайник и закачи главата на Грималдо, който беше превързан с бинт, само че остана на терена.

В края на полувремето домакините взеха самодейността. Хуан Бернат проби по левия фланг и влезе в наказателното поле, където беше посрещнат от Антонио Силва. Младият бранител закъсня с намесата си и извърши нарушаване. С осъществяването на дузпата се зае Мбапе, който невъзмутимо откри резултата. Това беше гол номер 31 за нападателя в Шампионската лига и с него той стана топреализатор на ПСЖ в шампионата, изпреварвайки Единсон Кавани. 

Секунди преди почивката Мбапе можеше да се разпише още един път, само че ударът му беше избавен от Влаходимос. Гръцкият пазач имаше и други отлични намеси. Бенфика очевидно изнемогваше в отбрана, само че паузата пристигна в точния момент за португалския отбор. 

Парижани преобладаваха и на старта на втората част. В 52-ата минута Мбапе насочи доста техничен удар, който мина на сантиметри от гредата. Бенфика отвърна с неакуратен изстрел с глава на Гонсало Рамош, а в 60-ата минута получи дузпа за нарушаване на Марко Верати против Рафа Силва. Жоао Марио беше праволинеен от бялата точка - 1:1.

ПСЖ още веднъж трябваше да търси гол, с цел да се утвърди на първото място в групата. Неймар на няколко пъти беше фаулиран жестоко, само че остана на терена. В игра се появиха Юго Екитике и Юлиан Дракслер. Френският отбор притисна противника и в 85-ата минута Мбапе заби топката под гредата, само че попадението му вярно беше анулирано поради засада.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР