Пари Сен Жермен е съвсем близо до привличането на Лионел

...
Пари Сен Жермен е съвсем близо до привличането на Лионел
Коментари Харесай

"Пари Сен Жермен" се разделя с десетима, за да вземе Меси

" Пари Сен Жермен " е напълно покрай привличането на Лионел Меси! Според The Athletic аржентинският талант ще получава по 25 млн. евро в идващите два сезона. За да освободят средства за шесткратния притежател на " Златната топка " обаче, вицешампионите на Франция са подготвени да се разделят с десетима играчи.

В листата с ненужни попадат Абду Диало, Тило Керер, Идриса Гей, Рафиня, както и Мауро Икарди и Андер Ерера.

Същевременно парижани се надяват Меси да убеди суперзвездата Килиан Мбапе да остане. Договорът на международния първенец от 2016 година с ПСЖ изтича идващото лято, а интерес към него демонстрира " Реал " Мадрид.

Идването на Меси на " Парк де Пренс " би оформило едно от най-силните трансферни лета в историята на клубния футбол. До момента ПСЖ притегли като свободни сътрудници Серхио Рамос, Джорджиньо Вайналдум и Джанлуиджи Донарума. Французите се укрепиха и с Ашраф Хакими от " Интер " за към 64 млн. евро.

Драмите в връзките сред Меси и към този момент някогашните му работодатели от " Барселона " не престават. След като двете страни оповестиха, че завършват връзките си след 21 години, от испанския гранд минаха в офанзива.

Адвокатите на клуба сезираха европейските правосъдни институции, че " Пари Сен Жермен " ще наруши разпоредбите за финансов феърплей, в случай че притегли Меси.

" ПСЖ има по-лоши индикатори във финансовия феърплей, спрямо " Барселона ". През сезон 2019/20 99% от приходите на ПСЖ отиваха за заплати, до момента в който в " Барселона " процентът бе 54. ", се споделя в жалбата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР