Пари Сен Жермен допусна нова грешка в битката за титлата

...
Пари Сен Жермен допусна нова грешка в битката за титлата
Коментари Харесай

Неуспешен дебют за Почетино в ПСЖ, "Сент Етиен" взе точка срещу шампиона

" Пари Сен Жермен " позволи нова неточност в борбата за купата в Лига 1. В среща от 18-ия кръг на шампионата, първенците приключиха 1:1 като посетители на " Сент Етиен " в дебюта на своя нов треньор - Маурисио Почетино.

В първия си дуел, отпред на четвъртия тим в треньорската си кариера, 48-годишният аржентинец избра групировка 4-3-3, само че не можеше да употребява някои от звездите на парижани, като Неймар, Икарди, Кимпембе и Рафиня. Почетино не остана удовлетворен от видяното, като в края на мача бе уловен от камерите да прави обезверена физиономия, откакто домакините даже имаха чудесни благоприятни условия да нанесат ново проваляне на ПСЖ.

Снимка: Getty Images

Столичният гранд владееше топката в над 80% от игровото време през първата част, само че не съумяваше да преобразува превъзходството си в рискови положения. В 19-ата минута сериозна неточност на Идриса Гей бе осъдена от " зелените ", които лишиха топката на границата на наказателното поле на своя конкурент, а секунди по-късно Ромен Амума се разписа с ориентиран завършващ удар.

Снимка: Getty Images

От състава на " льо вер " също липсваха значими футболисти, като Нею, Камара и Масон, и това като че ли си пролича единствено три минути по-късно. Килиан Мбапе подаде интелигентно към освободилия се в наказателното поле Марко Верати, а той чукна към Мойс Кийн. Нападателят стреля с превръщане и вкара осмия си гол от началото на сезона в Лига 1.

Снимка: Getty Images

До края Денис Буанга стреля в напречната греда, засичайки с глава центриране от ъглов удар, а също по този начин пропиля още две страхотни благоприятни условия посредством нерешителните си дейности. В заключителните секунди на добавеното време влезлият на промяна Пабло Сарабия можеше да завоюва мача за ПСЖ, само че стреля над вратата от 10 метра. Мбапе пък остана доста надалеч от най-силните си изяви, бивайки безупречно затрупан през цялата среща и рядко получавайки шансове да се измъкне на скорост.

Снимка: Getty Images

Макар и с тъждество, ПСЖ удължи серията си без проваляне против " Сент Етиен " в Лига 1 на 15 следващи дуела от края на 2012 година Обхващайки всички шампионати, " зелените " не са печелили в 22 поредни дуела от съперничеството, както и в 12 следващи семейства от шампионата след 1:0 през септември 2008 година

Отборът на Маурисио Почетино, който е десетият управител на ПСЖ, носил екипа на клуба в предишното, не се възползва оптимално от грешката на " Лил ", който изненадващо загуби с 1:2 семейството си на " Анже ".

Снимка: Getty Images

" Мастифите " остават на трета позиция с 36 точки, колкото към този момент имат и първенците, които обаче са с по-добра голова разлика на второ място.

Лидер, към този момент с три точки задатък, е " Олимпик " Лион, който завоюва с 3:2 вкъщи против " Ланс ". " Сент Етиен " няма загуба в седем следващи кръга, в които обаче завоюва единствено един път. Тимът на Клод Пюел заема 14-о място с 19 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР