Пари Сен Жермен бързо забрави разочарованието след отпадането си от

...
Пари Сен Жермен бързо забрави разочарованието след отпадането си от
Коментари Харесай

ПСЖ громи в отложен мач

Пари Сен Жермен бързо не помни разочарованието след отпадането си от Манчестър Юнайтед на 1/8-финала в Шампионската лига. Тази вечер френският първенец си го изкара на Дижон, записвайки разгромна победа с 4:0 в гостуването си на “Мунисипал Гастон Жерар” в отсрочен мач от 18-ия кръг.

Тон за головото шоу даде Маркиньос, който откри резултата с глава още в 7-ата минута след центриране от корнер на Анхел ди Мария.

В 40-ата минута Лайвин Курзава напредна по левия фланг и пусна паралелно на голлинията, а Килиан Мбапе удвои преднината на гостите, засичайки кълбото с шпагат от близко.

В 50-ата минута и Ди Мария записа името си измежду голмайсторите с хубав гол от фаул, с който не остави никакви шансове за реакция на вратаря Рунас Рунарсон, който единствено изгледа по какъв начин кълбото се оплита в мрежата му.

В добавеното време на срещата гостите довършиха противника с четвърти гол. Парижани проведоха доста хубава офанзива на скорост и Ерик Максим Чупо-Мотинг също записа името си измежду голмайсторите засичайки подаване на Тома Моние във вратарското поле.

Така Пари Сен Жермен продължава да е безапелационен водач в класирането със 74 точки, като води с цели 17 пред втория Лил, а даже и в този момент е с мач по-малко в актива си. Дижон пък продължава да затъва. Отборът е в серия от 7 мача без победа във всички шампионати, като заема 18-ата позиция в Лига 1 с 21 точки в актива си.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Лига 1 18 кръг, вторник 12 март  Дижон 0:4краен резулат  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР