Пари при пари отиват - това сме го чували неведнъж,

...
Пари при пари отиват - това сме го чували неведнъж,
Коментари Харесай

Колко по-богати станаха най-богатите хора на света

Пари при пари отиват - това сме го чували нееднократно, а най-богатите хора на света го потвърждават непрекъснато. Черно на бяло това го виждаме и в годишната ранглиста на Forbes за най-богатите софтуерни магнати в света, в която е регистрирано и какъв брой по-богати са станали те през 2023 година
 Джеф Безос, Илон Мъск и кои са най-богатите американци за 2023 година съгласно Forbes 400
Кой е най-богатият американец за 2023 година

Разликата сред първия и втория е единствено някакви си 90 милиарда $

342-мата милиардери на планетата, които са създали своето положение в софтуерната промишленост, са спечелили общ приход от 2,6 трилиона $ предходната година. Сред тях първенци са Марк Зукърбърг и Джеф Безос. 

Създателят на Amazon е прибавил 80 милиарда $ към положението си през миналата година и в този момент то се равнява общо на 194 милиарда и го подрежда на върха на класацията на най-богатите хора на света. Основната причина за повишаването на благосъстоянието му е 93-процентно нарастване на акциите на неговата електронна търговия Leviathan.
 Снимка 619265

Но разходите му също нараснаха значително през последните месеци поради плана му за основаване на няколко постройки в " бункера на милиардерите " в Маями, който му струваше към 150 милиона долара.

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг се радва на най-големия скок в чистата си стойност предходната година - с цели 113 милиарда $ до почти 177 милиарда в края на 2023 година Най-младият от петимата най-големи в софтуерния отрасъл вложи съществени вложения в изкуствения разсъдък на Meta, както и в дъщерната компания Instagram. 

Предприемачът има едвам 14% от компанията Meta, само че цената на акциите му съвсем се утрои предходната година. Благодарение на това той стана четвъртият най-богат човек в света. И очевидно всички предприети от него ходове като всеобщи съкращения, понижаване на разноските и изменен фокус върху рекламата във Фейсбук са били сполучливи.
 Снимка 648756

79-годишният Лари Елисън се отдръпна като основен изпълнителен шеф на Oracle преди десетилетие, само че продължава да бъде измежду управлението и да получава съществени доходи от там, изключително след повишаването на акциите на компанията. Само за 2023г те се правят оценка на 34 милиарда $, а общото му чисто положение - на 141 милиарда.

Шефът на Microsoft Бил Гейтс се радва на нарастване на благосъстоянието си с 24 милиарда $ през предходната година, което покачва чистата му стойност до колосалните 128 милиарда $. Той е по-богат от всеки път, само че мястото му в подреждането на милиардерите е най-ниското му до момента от 1992 г насам, което единствено потвърждава какъв брой мощна е станала конкуренцията.
 Снимка 643624

Разводът на милиардера с дългогодишната му брачна половинка Мелинда също го върна много обратно с близо 59 милиарда. А последният му проект включват построяването на атомна електроцентрала от последващо потомство в Уайоминг посредством неговата компания TerraPower и съфинансиране от американското държавно управление, написа Daily Mail.
 Бил Гейтс и за какво интернет не е това, което милиардерът си е представял
Защо Бил Гейтс е отчаян от интернет

Защо е разочарован

Дженсън Хуанг е създателят на Nvidia, който чак на 61 години едвам през 2023 съумя да влезе на последното място в листата с 20-те най-богати хора на света на Forbes. Неговото положение се е нараснало с цели 56 милиарда за предходната година и в този момент се равнява общо на 77 милиарда. Огромният скок се дължи в този с над 300% на акциите на софтуерната компания. А и в този момент Nvidia е главният мотор зад системите за изкуствен интелект.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР