Пари има, но те не достигат до хората, твърдят от

...
Пари има, но те не достигат до хората, твърдят от
Коментари Харесай

Виолета Желева: Само 1,4 млн. от обещаните 20 млн. лв. са отпуснати за работещи родители

Пари има, само че те не доближават до хората, настояват от левицата

Колко е ефикасна мярката за работещи родители, когато би трябвало да гледат децата си у дома - обещаната еднократна помощ от 375 лева при първата вълна на ковид? Такъв въпрос зададоха народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Веска Ненчева и Виолета Желева на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева.
„ Анализ за това по този начин и не беше изработен. По последните известни числа са утвърдени единствено 3 727 заявки на родители или близо 1,4 млн. лева финансова помощ, която те са получили ", означи Виолета Желева.
Тя напомни на министър Сачева, че още при първата вълна на ковид държавното управление е дало обещание да отпусне 20 млн. лева по тази мярка. По нейните думи има задоволително средства, с цел да се обезпечи тази помощ, само че те не доближават до хората. „ Затова трябваше да има разбор - когато една помощ не доближава до по-широк кръг от хора, е редно да се намерения в началото за критериите, по които се отпуска, а не в този момент занапред да се трансформират в придвижване тези правила ", заключи Желева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР