Пари Хедрик е основател на агенция за връзки с обществеността

...
Пари Хедрик е основател на агенция за връзки с обществеността
Коментари Харесай

Ден на майстора на свободата. Или как да започваме уикенда по-рано?

Пари Хедрик е създател на организация за връзки с обществеността с 15 чиновници. В 12:32 ч. предишния петък той към този момент е край басейна. По това време неговият екип в Crackle PR също не работи, споделя той за The Wall Street Journal.    Причината? Политиката на компанията „ Вечните петъци “, в границите на която Хедрик разрешава на хората да работят до 13:00 часа в този ден от седмицата.    Всяка незабавна задача, която може да изникне по-късно, към момента не е нарушила тази традиция, прибавя той.   Офисите в 10 огромни града в Съединени американски щати са били цялостни на 31,8% в последния петък на юни, спрямо 58,6% два дни по-рано, в сряда, съгласно данни на Kastle Systems, представени от WSJ.    Мениджъри и чиновници провеждат срещи в петък по-рядко от всеки различен ден, съгласно неотдавнашен разбор на Boomerang, инструмент за обмисляне на срещи.    Да бъдат измежду малцината късметлии, които получават свободни летни петъци, от дълго време е преимущество за експерти в промишлености като рекламата.   Скорошните опити с четиридневни работни седмици дават повече въздух и на чиновници и от други браншове.   Ами останалите от нас? 

Не чакайте шефът да ви каже, че заслужавате отмора. Проправете си сами пътя към по-лека лятна работна седмица, поучава авторката на WSJ Рейчъл Фейнцайг.

 Блокирайте възприятието за виновност със стегната работна дисциплинираност
За да съумеете в 15:00 часа в петък от дълго време да сте отвън офиса, пробвайки нов сладолед, коктейл или пък четейки книга на сянка, започнете деня със лист с „ най-важните неща “, поучава кариерният специалист Джес Вас. Запишете не повече от три работни задания в него, само че основни за вашата работа сега.
И откакто отметнете този лист, изхвърлете възприятието за виновност. 
Разбира се, ще би трябвало да следите входящата си поща, до момента в който си поръчвате сладолед. 
Това не значи, че мейл от шефа би трябвало да скапе следобеда ви. 
Ако той реши да раздава задания в последния миг в петък следобяд, задайте няколко благи въпроса. До по кое време му би трябвало това? Ако отговорът е допустимо най-скоро, попитайте дали понеделник заран ще бъде добре. 
След като уговорите краен период, уверете се, че сте го получили в писмен тип. 

Петък – ден за творчество
Когато става въпрос за добиване на петъчна независимост, пробвайте да предложите на шефа си формат от рода на „ задълбочени работни петъци “, което ще рече да употребявате този ден за разпалване на творчеството, споделя Алеем Мауани, съосновател на софтуерната компания за ръководство на клиенти Streak, която дава на чиновниците към 10 почивни петъка всяко лято.
Свършете всичко най-важно от понеделник до четвъртък, поучава той. След това кажете на екипа си, че излизате офлайн в петък, с цел да мислите креативен, стратегически и огромно.
Прекарайте два часа сутринта, като се фокусирате върху комплициран проблем, който изтезава екипа ви. Напишете своето решение. Не го изпращайте на шефа си до понеделник.
„ Ако го изпратите в петък, съвсем несъмнено е да получите отговор в петък и да ви се наложи да останете онлайн “, предизвестява Мавани.
Вместо това намерете метод да се забавлявате по този начин, че да натрупате нови хрумвания, свързани с подобряването на работата ви.

Правете нещо физическо и навън, да вземем за пример тичайте, да плувайте, обиколете фермерски пазар. 
Оставете мозъка си да блуждае и да прави свободни асоциации. И в понеделник евентуално ще свършите доста повече и доста по-ценна работа
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР