Пари, боли и се появява странно бяло течение. Вероятно и

...
Пари, боли и се появява странно бяло течение. Вероятно и
Коментари Харесай

Борите се с гъбична инфекция? Ето какво да правите и какво не

Пари, боли и се появява необичайно бяло течение. Вероятно и вие сте го изпитвали. Всъщност, почти половината от дамите са имали гъбична зараза най-малко един път преди 25 годишна възраст. Вулвовагиналната кандидоза, както го назовават лекарите, е породена от вагинален свръх напредък на гъбички, известни като Candida albicans.
Обикновено гъбата съжителства спокойно на ниски равнища с нормалната бактериална флора на вагиналната среда, само че от време на време - постоянно след приемане на антибиотици или перорални контрацептиви - гъбичките могат да пренаселеят и да причинят безпорядък.

Симптомите

" Хаосът ", породен от кандидоза, е под формата на натоварен сърбеж, подути срамни устни, а от време на време и напукване, мъчително уриниране или мъчителен секс. Но признаците могат да се разграничават доста. Някои дами може да имат зараза и даже да не знаят. В този случай това не е рисково и нормално не е нужно да се лекува.

Но дамите, които имат тези признаци сами желаят лекуване и за благополучие има няколко метода, които могат да излекуват това неприятно положение.

Опции за лекуване

Повечето пациенти избират лекуване с орално противогъбично лекарство. То е бързо и елементарно: всичко, което е належащо, е една доза за лекуване на инфекцията. Обикновено се комбинират орални медикаменти с вагинални таблетки или свещички. Също по този начин е допустимо да ви бъде постановен крем или гел.

Противогъбичните кремове облекчават признаците бързо.


Естествени медикаменти

За дамите, които желаят да употребяват единствено естествени средства за лекуване, боровата киселина може да се оправи с казуса. Има вагинални таблетки с борова киселина, които се поставят всяка вечер в продължение на две седмици. Боровата киселина обаче е доста рискова при усвояване, тъй че би трябвало да се държи надалеч от домашни любимци и деца.

Няма други естествени средства, които да облекчават признаците на гъбична зараза, тъй че е най-добре да употребявате противогъбични препарати, с цел да се отървете от гъбичките бързо и елементарно.

Какво да вършиме, в случай че към момента страдате от това

Ако имате назначено лекуване и към момента не сте намерили облекчение, време е да посетите лекаря си. Негъбичните инфекции постоянно имат сходни признаци и е наложително да посетите доктор, с цел да се сложи точната диагноза. Бактериалните и гъбичните инфекции изискват напълно друго лекуване, тъй че е значимо да се удостовери диагнозата.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР