Парфюмите на YSL рушат стереотипи, прекрачват норми и ограничения в

...
Парфюмите на YSL рушат стереотипи, прекрачват норми и ограничения в
Коментари Харесай

Уханията на YSL са дръзки, властни и запомнящи се

Парфюмите на YSL разрушават стандарти, прекрачват правила и ограничавания в ароматния свят към този момент повече от 60 години. Първото благоухание от именития бранд е показано през 1962 година. Оттогава до през днешния ден са създадени към 250 парфюма с марката YSL. Сред именитите парфюмеристи, проектирали забележителни ароматни композиции за компанията са: Сесил Матон, Натали Ларсън, Оливие Кресп, Оронин Бланк, Жак Кавалие, Жан Клод Елена, Пиер Бурдон, Аник Менардо, Натали Фестауер, Мишел Жирар, Оливие Пешо, Анн Флипо, Доминик Ропион, Карлос Бенаим, Куентин Биш, Фабрис Пелегрин, Алберто Мориляс, Хари Фремонт, Софи Лаббе и други
YSL е една от най-влиятелните фешън къщи през втората половина на ХХ век
Ив Сен Лоран навлиза в света на модата едвам 17-годишен. Първоначално работи като помощник на Кристиан Диор, а след неговата гибел е назначен за началник на Dior. Роденият в Алжир Ив Сен Лоран обаче е свикан в армията през 1960 година, когато избухва Алжирската война за самостоятелност и това поставя завършек на кариерата му в Dior. Нещастното стичане на събитията го хвърля в дълбока меланхолия, което води до първия от поредицата престои в психиатрична клиника, които ще го съпътстват до края на живота му. И както съвсем постоянно става – когато човек губи нещо, не знае какво печели… Губейки поста си в  Dior, Ив Сен Лоран е предизвикан да сложи началото на своя лична фешън къща и по този начин се появява YSL. Благодарение на гениалния гений на основателя си, марката се утвърждава като един от най-влиятелните в модата, парфюмерията и декоративната козметика от втората половина на ХХ век до през днешния ден.
YSL Black Opium трансформира законите в дамската парфюмерия
Дръзкото и провокативно благоухание за дами е показано през есента на 2014 година и още през идната година YSL Black Opium е отличен като „ мирис на годината “. Парфюмната комбинация е създадена от одобрените майстори в сектора – Натали Лорсон, Мари Саламан, Онорин Блан и Оливие Кресп.

Уханието се трансформира в същинско събитие в парфюмерията, защото преди появяването му нотката кафе в никакъв случай не е била толкоз значима в създаването на дамски аромати. С горчивата си прохлада кафето балансира подчертаната женственост на жасмина и портокаловия цвят, включени в ароматната вътрешност на YSL Black Opium. Уханието се открива с вкусни нотки мандарина и круша, а незабравимият край е обезпечен от базовия акомпанимент, образуван от пачули и кедър.

Подчертаният акцент от кафе в YSL Black Opium трансформира аромата в същинска детонация от жизнеспособност и адреналин. Той носи наложителната доза сила за дръзката и самоуверена млада жена, която води забавен и натоварен живот. Дамата YSL Black Opium е завладяващо харизматична и се любува на въздействието си върху близките. Тя държи да се наслаждения на всеки момент от живота и не се стопира пред нищо в гонене на фантазиите си.

Ако търсите по-лек вид на този типичен мирис, пробвайте Black Opium Illicit Green Eau de Parfum. Имате потребност от още по-интензивна и наситена версия, тогава за вас е Black Opium Extreme Eau de Parfum.

Парфюмите на YSL оставят диря в парфюмерията. Те се отличават с блестящо наличие и са израз на креативния талант на своите основатели.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР