Парфюмът е задължителна финална щриха за повечето от нас. Той

...
Парфюмът е задължителна финална щриха за повечето от нас. Той
Коментари Харесай

Парфюмите, правилната им употреба и как да вземем максимума от тях

Парфюмът е наложителна крайна щриха за множеството от нас. Той добавя освен тоалета и визията, само че и се трансформира в израз на нашата персона. Благодарение на него привличаме внимание, открояваме се.

Всеки има аромати, които харесва най-вече, които му прилягат най-добре. Някои ги преценяват съгласно сезона, а други не се разделят с обичания парфюм когато и да е на годината. Независимо от кой вид сме, би трябвало да знаем по какъв начин вярно да използваме ароматите, с цел да вземем най-хубавото от тях.

След душ

Топлата вода отваря порите на кожата и по този начин разрешава ароматът, нанесен тъкмо след излизането ни от банята, да се задържи по-дълго. Чистата кожа също е причина да миришем хубаво за по-дълго. Само би трябвало първо да се подсушим добре.

Пулс

Точните от тялото ни, в които усещаме пулса си, са най-подходящи за нанасяне на обичания мирис. Там кожата е по-топла и това разрешава парфюмът да се изпарява по-добре и да мирише по-дълго. Това са китките, лактите, гърдите, шията, сгъвката на коленете, глезените и прасците.

Хидратация

Ако нанасяме парфюма си не незабавно след душ, то тогава е значимо да се погрижим кожата ни да е добре хидратирана в местата, които ще напръскаме. Така си подсигуряваме, че през целия ден ще ухаем прелестно, тъй като ароматът се запечатва от влагата на овлажняващия артикул.

По-лек мирис

Ако имаме парфюм, който ни се коства тежък, можем да го омекотим, като напръскаме от него във въздух и минем през ароматния облак. Така мирисът няма да е толкоз настойчив, само че ще се усеща задоволително мощно.

Последни капки

Ако ни е останало на дъното от обичания парфюм и сърце не ни дава да го изхвърлим, можем просто да смесим количеството с лосион без мирис и още веднъж да го нанесем на тялото си, написа MSN.

Тестери

За да можем да усетим вярно аромата, който пробваме в магазина, би трябвало да напръскаме на картончето и да изчакаме да изсъхне. В първите секунди след напръскването се усещат единствено върховите нотки, които обаче изчезват много бързо и парфюмът трансформира своя аромат.

Дрехи

Ако желаеме всичко, което носим, да има приятното благоухание на обичания парфюм, можем да напарфюмираме няколко памучни кърпички и да ги сложим сред облеклата в дрешника. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР