Парчета мазилка падат върху публиката от изгнилия таван в Концертна

...
Парчета мазилка падат върху публиката от изгнилия таван в Концертна
Коментари Харесай

Резил в Пловдив: Мазилка пада върху зрителите в Концертна зала

Парчета мазилка падат върху публиката от изгнилия таван в Концертна зала, която се намира в ниската пристройка на някогашния партиен дом на пл. „ Централен ”. Покривът тече, дограмата не дава отговор на условията и е на повече от 30 години, а през зимата температурите падат под нулата, разказа окаяното положение на държавния парцел Калин Ананиев, уредник на стопанска активност в Операта, съобщи " Марица ". Експерти от Министерството на културата още веднъж са оглеждали залата и съгласно шефа Нина Найденова новият симфоничен сезон е пред неуспех. За Концертна зала е издадено наставление за затваряне, макар че от няколко години шефовете на всички институции в един глас приказват, че е нужен ремонт.

Тоталната занемара си проличава още във фоайето. Течовете към този момент са увредили паното на Димитър Киров. В горния му край се вижда леке, което се усилва. Колоните са покрити с плесен и боята по тях е олющена. Дървената обшивка на стените в залата е отлепена, паркетът е надиплен от влага, от балкона също се ронят части мазилка, осветлението е едва, седалките горе са почнали да гният. Залата се употребява за симфонични концерти, тук репетират хорът и балетът. Най-срамен е типът на тоалетната. Калин Ананиев описа, че предходната година Операта е била на ръба на интернационален скандал. Консулът на Италия, дошъл на концерта на неговите сънародници, е изискал да отиде до WC-то. Но нямаше по какъв начин да удовлетворят молбата му.

Още по-срамно е, че в залата постоянно се носи отвратителна миризма, защото канализацията е остаряла и връща назад фекалиите. Служителите описват, че са плъзнали бълхи, та се чудили по какъв начин да се преборят и с тази злина. Част от архива и техниката на Операта се съхраняват в подземието, където ситуацията е като във филм на ужасите.

„ Концертната зала е в безобразно положение и би трябвало да се ремонтира”, удостовери шефката на финансовата комисия в Народното събрание Менда Стоянова. Преди изборите дружно с другия пловдивски народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов тя огледала залата с обещанието, че ще бъде възобновена. Но би трябвало да има план, подсети през вчерашния ден Менда Стоянова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР