Парче риба, резен плод, филийка сирене - не, това не

...
Парче риба, резен плод, филийка сирене - не, това не
Коментари Харесай

Храните, които могат да ви убият

Парче риба, комат плод, филийка сирене - не, това не е изложение на шедьовър на прочут готвач. Това е лист на това, което има всички шансове, в случай че не да ви убие, то да ви сложи в болничното заведение за дълго време. Разбира се, множеството от изброените по-долу артикули са много екзотични.

Но, първо, в миналото елементарното суши беше към момента екзотика за нас. И второ, ние към момента имаме вяра, че рано или късно светът още веднъж ще стане отворен за пътешестване, което значи, че има късмет да срещнете нещо в паница в далечна, далечна страна, с която е по-добре да се запознаете авансово. 

Аки

В Ямайка едно от най -разпространените ястия е осолената тресчица в разнообразни разновидности. Именно в една от тези вариации взе участие аки - плод, който пораства в родината на растаманите. Като цяло плодът е много безопасен за себе си - при изискване, че готвачът, който го прибавя към рибата, знае работата си. Факт е, че в случай че плодовете на аки се берат, преди да узреят или са сготвени погрешно, те могат да бъдат смъртоносни. Меките гъбести плодове съдържат хипоглицинови алкалоидни отрови, които могат да причинят гърчове, повръщане, кома и даже гибел. Най -сигурното запознаване с този плод е в консервирана форма, защото производството на такива консерви е деликатно следено. 

Касу Марц

Parmigiano reggiano и прясна моцарела са някои от известните сирена в италиански жанр, които са се популяризирали по целия свят, само че в Сардиния casu marzu е известно сирене, за което евентуално не жадувате в чинията си. Казу марзу, прочут още като сирене от червеи, се получава освен посредством ферментация на овче мляко, само че и посредством заразяване на пекорино блок с ларви на жива сирена. Ако това не е задоволително, тогава ви подсещаме, че би трябвало да ядете това сирене, до момента в който ларвите са живи. Сардинската традиция споделя, че след гибелта на ларвите сиренето е рисково за ястие. Но рискът да изядете ларвите живи е, че те могат да нахлуят в стомашната лигавица. Което може да аргументи положение, наречено чревна миаза, което включва тежки стомашни конвулсии и гадене.

Сашими фугу

С толкоз доста разнообразни типове морски блага се чудя за какво някой би платил стотици долари, с цел да яде такава рискова риба. Има няколко типа риба бухалка, само че някои от тях съдържат тетродотоксин, токсин 1200 пъти по-опасен от цианида. За да получат документ за риба бухалка, готвачите би трябвало да преминат особено образование, което може да продължи до три години. Въпреки щателното подготвяне на буфер, в Япония са докладвани 23 смъртни случая сред 2000 и 2009 година, свързани с потреблението му.

Акула

Не, не че акулата ще ви изяде, а че вие ​​ще ядете акулата. Месото от акула е изненадващо известна храна, само че хакарл, обичайно исландско ядене, дава обещание нещо по -опасно от среща с Челюсти. Акулата се ферментира и суши в продължение на четири до пет месеца в специфичен развой. Въпреки това пикочната киселина и триметиламин оксид, насъбрани в месото на акула, могат да причинят рискови последствия за здравето, сходни на тежка алкохолна интоксикация.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР