Паразит спечели Оскар за най-добър филм, за най-добър оригинален сценарий

...
Паразит спечели Оскар за най-добър филм, за най-добър оригинален сценарий
Коментари Харесай

Паразит спечели Оскар за най-добър филм

" Паразит " завоюва " Оскар " за най-хубав филм, за най-хубав автентичен сюжет и за най-хубав чуждоезичен филм. Хоакин Финикс и Рене Зелуегър са огромните спечелили от тазгодишното издание на най-престижните награди за кино в света. Финикс завоюва " Оскар " за най-хубав артист за ролята му на във кино лентата " Жокера ". А Зелуегър си потегля с оценката за най-хубава женска роля за осъществяването на Джуди Гарланд във кино лентата " Джуди ".

92-ата гала по раздаването на най-престижните киноотличия стартира преди няколко часа със мощно осъществяване на Джанел Моне.
 © БГНЕС
Южнокорейският режисьор Пон Джун Хо получи " Оскар " за най-хубав режисьор за огромния победител на " Паразит ". Той победи в категорията Сам Мендес, Мартин Скорсезе, Куентин Тарантино и Тод Филипс. В словото си той съобщи, че би желал да раздели трофея на пет дружно с всички номинирани.

Хоакин Финикс получи първия " Оскар " за „ Жокер “ в категорията най-хубав артист в основна роля, като победи другите номинирани - Антонио Бандерас, Леонардо ди Каприо, Адам Драйвър и Джонатан Прайс.

Рене Зелуегер завоюва влиятелната статуетка за най-хубава актриса за ролята си на американската икона Джуди Гарланд в " Джуди ".

Отличието за най-хубав приспособен сюжети отиде при " Джоджо заека ". Другият любимец за най-хубав филм - " 1917 ", също към този момент има няколко статуетки - за операторско майсторство, за тон, за образни резултати.

Еминем изненада публиката с музикално осъществяване.

Лора Дърн, която през днешния ден има рожден ден, и Брад Пит получиха заветните статуетки за поддържаща роля, надлежно във филмите " Брачна история " и " Имало едно време в Холивуд ".
Брад Пит: Казаха ми, че имам единствено 45 секунди тук, което е 45 секунди повече в сравнение с Сенатът даде на Джон Болтън тази седмица! Мисля, че Тарантино би трябвало да направи филм за това, та възрастните да създадат каквото би трябвало. Истината е, че всичко това е за Куентин Джером Тарантино. Ти си автентичен, единствен, без теб филмовата промишленост щеше да е едно доста по-скучно място!Лора Дърн: Ноа написа филм за любовта, за нарушаването на всички граници и разделяне в името на любовта и за достойнството на фамилията и дома. И уповавам се за всички нас и в името на нашата планета. Бих желала да благодаря на даровете на любовта в моя живот - на децата и родителите им. Благодаря ви за този подарък - той е най-хубавият за рождения ми ден. Обичам ви, обичам ви, другари. Издигате ме всеки ден! Благодаря!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР