Параскева живее в Рамле. Иска да се върне в България

...
Параскева живее в Рамле. Иска да се върне в България
Коментари Харесай

Сънародниците ни в Израел: Умоляваме България да прати трети самолет

Параскева живее в Рамле. Иска да се върне в България дружно със фамилията си. В листата за евакуация, който прави, към този момент има над 100 наши сънародници.

" Близките ни се обаждат: пращат аероплан. Ние звъним в посолството и ни споделят: няма аероплан. Умоляваме България да прати трети аероплан. Как в първите два дни, когато имаше доста ракети, доста повече от в този момент, България можеше да прати аероплан, а в този момент, през днешния ден е спокоен ден, не може ", сподели пред Българска национална телевизия Параскева Пейчовска.

" Ние сме принудени да останем и да посрещнем удара, който идва против нас, без каквито и да било обещания, протекция ", уточни Василена Комитова - Фахури.

И Василена търси избавление от войната. Вече 11 години живее в Израел, омъжена е за израелски жител.

" Към момента приоритет са хората, които са само с поданство на България и са в Израел като туристи. Според българското посолство мястото, на което аз пребивавам, не е под директна заплаха и не е незабавно да бъда извадена с моето семейство отсам ", изясни Василена.

И двете попадат в групата с българите с двойно поданство. От външното министерство показват, че все още страната не планува дейности за извеждането на тези жители от Израел, тъй като не се възнамерява евакуация в цялостния смисъл на думата.

От Движение за права и свободи приканиха да бъде изпратен още веднъж държавният аероплан до Израел и у нас да бъдат върнати всички искащи български жители. Извънреден евакуационен полет до Тел Авив на чартърна компания беше анулиран по оперативни аргументи и се отсрочва за на следващия ден.

Осъществен е полет на израелските авиолинии от Тел Авив до София и назад, оповестиха от летището.

От външното министерство поучават българските жители да се придържат прецизно към инструкциите на локалните управляващи и насочат рекомендация към тях да се записват в българското посолство в Тел Авив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР