Параолимпийските игри в Пьонгчанг започват в петък, а организаторите се

...
Параолимпийските игри в Пьонгчанг започват в петък, а организаторите се
Коментари Харесай

Параолимпийските игри в Пьонгчанг могат да счупят рекорда по продадени билети

Параолимпийските игри в Пьонгчанг стартират в петък, а уредниците се похвалиха, че продажбата на билети върви доста добре. Последните данни сочат, че 285 хиляди от отпечатаните 310 хиляди пропуща към този момент са продадени.

Организационният комитет даже счита, че е действително да се мисли за възстановяване на върха от Сочи 2014, когато бяха продадени 316 хиляди билета.

" С темповете, с които се продават билети, и търсенето, което има, е реалистично да мислим за възстановяване на този връх ", сподели президентът на Международния параолимпийски комитет (IPC) Андрю Парсънс. " Важното е да създадем качествено събитие, само че в случай че подобрим индикаторите от преди четири години, това ще бъде доказателство за добре свършена работа. "

Първоначално организационният комитет планираше да пусне 223 353 билета, само че в последните седмици поръчките се усилиха неведнъж и беше взето решение за печатане на още.

" Билетите се продават извънредно бързо ", добави ръководителят на Пьонгчанг 2018 И Хибом, който изясни че уредниците са преизпълнили проекта.

През октомври прогнозите не бяха толкоз оптимистични, откакто бяха продадени под 1% от билетите. Седмица преди началото на параолимпийските игри беше обявено, че са подхванати " незабавни ограничения ", които да покачат продажбата на билети.

Подобен проблем имаше и преди олимпийските игри в Пьонгчанг. Тогава празните трибуни на част от надпреварите бяха запълвани с доброволци. През февруари и студеното време в Южна Корея спомогна за ниската посещаемост макар в началото продадените билети.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (287)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР