Параолимпиецът Абдулах Хаяйеи бе застигнат от нелепа смърт по време

...
Параолимпиецът Абдулах Хаяйеи бе застигнат от нелепа смърт по време
Коментари Харесай

Метален стълб уби параолимпиец в Лондон

Параолимпиецът Абдулах Хаяйеи бе застигнат от нелепа гибел по време на подготовка в Лондон. Състезателят от ОАЕ се подготвял за присъединяване в международното състезание по лека атлетика за хора с увреждания в британската столица от 14 до 23 юли.

Инцидентът е станал във вторник в спортния център " Нюхем Лежър " в центъра на града. Би Би Си заяви, че клетката за хвърляне на диск се е срутила и е затиснала Хаяйеи. Когато колата за спешна помощ е пристигнала, състезателят по мятане на копие, гюле и диск към този момент е бил мъртъв.

" На този ранен стадий от следствието се счита, че индивидът е бил ударен от железен дирек - част от структурата на подготвителните уреди в центъра ", заяви представител на лондонската полиция пред английските медии.

Хаяйеи се е подготвял за второто си присъединяване на международно параатлетическо състезание след 2015 година в Доха, когато приключи осми в хвърлянето на чук. Той се състезаваше в класoве 34-36, които включват спортисти с хипертония, атаксия или атетоза.

Миналата година в Рио де Жанейро Абдулах дебютра на олимпийски игри, като зае шесто място в хвърлянето на копие и седмо в тласкането на гюле.

" Опустошени сме от тази трагична вест. Цялото параолимпийско придвижване сервира откровените си съболезнования към фамилията, приятелите и съотборниците на Абдулах. Нашите мисли и молебствия са с тях ", съобщи президентът на Международния параолимпийски комитет Филип Крейвън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР