Паралелното циркулиране на Омикрон и Делта ще продължи и през

...
Паралелното циркулиране на Омикрон и Делта ще продължи и през
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Смъртността ще расте още, Омикрон върлува заедно ...

Паралелното обикаляне на Омикрон и Делта ще продължи и през идващите седмици. Това предвижда имунизационният специалист доктор Аспарух Илиев пред Нова тв. По думите му обичайно преболедуването с някои от разновидностите на вируса предпазваше от наново заразяване, само че това не важи за Омикрон.

„ Все още не сме наясно какъв брой преболедувалите с Омикрон са предпазени и от Делта разновидността. Секвенира се една доста дребна част от пробите. През идващите седмици ще има нарастване на инфектираните, ще има и повече скрита заболеваемост. Усеща се и запълване на интензивните запаси в лечебните заведения”, сподели още той.

Според специалиста смъртността с вируса у нас към момента не е достигнала пика си, като данните в черната статистика ще се усилват.

„ Ежедневно в България умират сред 200 и 250 души заради аргументи, разнообразни от вируса. Към тях в този момент се прибавиха и приблизително по към 100 души умряли с ковид. Изглеждам, че смъртността при възрастните над 18 години е по-ниска, спрямо Делта разновидността, само че има доста повече боледуващи деца. Не бива да се успокояваме с по-леко протичане на вируса”, сподели още доктор Илиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР