Паралелките, предвидени в Държавния план-прием в област Монтана за следващата

...
Паралелките, предвидени в Държавния план-прием в област Монтана за следващата
Коментари Харесай

Запазват се паралелките след 7 клас в Монтана

Паралелките, планувани в Държавния план-прием в област Монтана за идната образователна година остават 46. Областната комисия по заетостта, под председателството на регионалния шеф Валери Димитров, прегледа оферти план-прием от Регионалното ръководство на образованието на свое съвещание.
Общо 1146 възпитаници приключват седми клас, като те могат да попълнят 46 паралелки – 13 профилирани и 33 професионални, посочи началникът на инспектората Трайка Трайкова.
" Запазен е броят на паралелките, както предходната година, на 46. Тези предварителни срещи с работодатели, учебните заведения надлежно с съответните предприятия, с които имат партньорства, задачата ни е тази година да раздивижим още повече това партньорство, което да даде резултат, като представим един държавен план-прием, който да удовлетворява оптимално и двете страни ", сподели тя.
План-приемът за образователната 2023/2024 година беше показан по общини. Участниците в съвещанието гласоподаваха и одобриха единомислещо предлагането. Областният шеф Валери Димитров съобщи, че макар финансовите усложнения се прави всичко допустимо да се запазят учебните заведения и паралелките в района, като една от задачите е да се привлекат възпитаници от други области в страната. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР