Параклисът на Агиос Павлос в Линдос, на остров Родос, забрани

...
Параклисът на Агиос Павлос в Линдос, на остров Родос, забрани
Коментари Харесай

Гръцка църква няма да венчава повече чужденци, след порнографски снимки от британци, на фона на параклиса

Параклисът на Агиос Павлос в Линдос, на остров Родос, забрани непознати сватби, откакто няколко английски младоженци песнаха фотоси на симулиран секс акт из обществени медии, на фона на параклиса, оповестява " Български вести ".

Снимката на Карли и Матю Лун; който го е разгласил и на Фейсбук, сътвориха неспокойствие в локалната общественост в Родос и цяла Гърция. Религиозните управляващи обаче бяха възмутени от случая, а свещеник Кирилос от Родос реши да забрани на чужденците да се оженят в параклиса на Агиос Павлос. Според локалните управляващи решението ще разочарова десетки двойки, защото Агиос Павлов е доста известен брачен параклис измежду чужденци, които желаят да се оженят в Родос. „ Не можем да позволим на манастира да бъде опозорен в името на облагата “, сподели Кирилос пред гръцката телевизия.

„ От идната година, сватбите на чужденци няма да бъдат там “, сподели Кирилос и се зачуди на глас: „ Защо желаят църковен декор, като нямат религиозна женитба? “ Епископът сподели, че има и други живописни места в Линдос, с цел да си създадат фотоси.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР