Парагвай реши да спре да прилага ваксината на AstraZeneca при

...
Парагвай реши да спре да прилага ваксината на AstraZeneca при
Коментари Харесай

Спират ваксинирането с AstraZeneca на хора под 55 г. в Парагвай

Парагвай реши да спре да ползва имунизацията на AstraZeneca при хора на възраст под 55 година , осведоми Министерството на публичното здраве и обществени грижи в страната, написа БГНЕС. " Мярката за прекъсване на имунизацията с тази ваксина при хора под 55-годишна възраст се дължи на защитните ограничения и безусловно не подкопава сигурността на тази ваксина ", съобщи доктор Хектор Кастро, шеф на Разширената имунизационна стратегия.
Министерството на здравеопазването на Парагвай съобщи, че хората, които към този момент са получили първата доза, могат да получат и втората, както е планувано . Кастро посъветва хората на възраст под 55 година, които въобще не са били имунизирани против COVID-19, да бъдат имунизирани с съветската Спутник V или с индийската Covaxin.
 ЕМА изследва известия за тромбози след имунизация с Джонсън и Джонсън ЕМА изследва известия за тромбози след имунизация с " Джонсън и Джонсън "
Фармакологичната комисия за оценка на риска към Европейската организация по медикаментите (ЕМА) изследва известия за тромбоза след поставянет...
По-рано тази седмица EMA съобщи, че съгласно нейните открития в кръвта могат да бъдат непряк резултат от имунизацията AstraZeneca, само че " обявената композиция от тромбоза и тромбоцитопения е доста рядка и общите изгоди от имунизацията за попречване на COVID-19 надвишава риска от странични резултати “.
След разкритията на EMA, СЗО съобщи, че " причинно-следствената връзка сред имунизацията AstraZeneca и появяването на кръвни съсиреци се смята за правдоподобна, само че не е доказана " . Oт компанията показаха, че работят за определяне на аргументите за образуването на тромбози при хора, имунизирани с нейния препарат, само че акцентира, че това са доста редки случаи . Няколко страни към този момент стопираха потреблението на препарата на AstraZeneca при по-младите, на фона на известия за случаи на формиране на тромби в кръвта.
Вижте още по тематиката - ТУК:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР