Парадоксът на властта се случва, когато човек, който е придобил

...
Парадоксът на властта се случва, когато човек, който е придобил
Коментари Харесай

Властта в секса - добро или лошо за него

Парадоксът на властта се случва, когато човек, който е придобил власт, стартира да губи позитивните качества, които са го довели до позицията, която заема сега. С други думи, той е бил нараснал въз основа на положителните си качества, само че държанието му се утежнява с всяко ново нанагорнище по стълбицата.
В подтекста на половите връзки, когато приказваме за власт, ние я разбираме като акт на управление и въздействие върху другия човек по време на секс.
В изследване за властта и половото усещане специалистите Кунстман и Манер откриват, че властта задейства интереса към секса и провокира предубедени усещания за половия интерес на другите. Властта, съчетана с неправилни схващания за полов интерес, може даже да докара до полов тормоз.
Освен това властта е позитивно обвързвана с изневярата, тъй като покачва увереността на индивида, че може да притегля евентуални сътрудници. Тя може да повлияе на мнението на хората по отношение на извънбрачните връзки.

Динамика на силата в половите връзки
Сексуалните връзки демонстрират динамичността на силата на всяка двойка. Има такива, които одобряват преобладаващи или подчинени настройки, където властта се показва по необикновен метод. Някои човеци изпитват задоволство от това, че се усещат могъщи и имат полов надзор над другия, до момента в който други обичат да се усещат следени.
Когато парадоксът на властта стартира да работи в границите на тези взаимоотношения, държанието, което характеризира всеки член, може да бъде влошено. Всъщност господството и контролът могат последователно да доведат до полов садизъм и послушание на мазохизъм.
Парадоксът на властта може да изостри практиките на владичество и надзор на този вид хора. Това се случва, тъй като с натрупването на повече мощ индивидът вижда нуждата да я употребява от ден на ден. За да направи това обаче е належащо по-голямо владичество и надзор. От своя страна, удовлетворението, което получава от това държание, го кара да търси повече наслаждение и задоволство. Това кара неговото държание да става все по-лошо.

Парадоксът на властта и половия мазохизъм
Сексуалният мазохизъм се схваща като желание към полови действия, които включват приемане на болежка, оскърбление или иго, като това е най-важният източник на полово задоволство. Като цяло тези действия включват отношение на послушание от страна на индивида. На пръв взор наподобява, че властта и мазохизмът вървят ръка за ръка, само че това не всеки път е по този начин. Макар да звучи парадоксално, в подчинението може да има мощ. Това е по този начин, тъй като когато хората въздействат, манипулират и управляват посредством безропотно държание, това е потребление на власт.
Когато един обуздан човек или полов мазохист е изправен пред парадокса на властта, неговото държание стартира да се утежнява повече. Защото прекарването на власт посредством оскърбление, послушание и болежка го кара да усилва интензивността и честотата на това държание. В дълготраен проект държанието на мазохистката визира освен него, само че и колегата им. Това се дължи на обстоятелството, че той е заставен да взе участие в нападателни дейности, които не му харесват, единствено с цел да угодят на колегата си.
В умозаключение, парадоксът на властта ни учи, че притежаването на огромна мощ в половите взаимоотношения и в живота като цяло постоянно може да окаже негативно влияние върху нашето държание. Ето за какво е целесъобразно да култивираме самоконтрол и да признаем, че обликът, който ни „ продава” силата на самите нас, постоянно е елементарна заблуда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР