Парадът в чест на 78-ата годишнина от победата във Великата

...
Парадът в чест на 78-ата годишнина от победата във Великата
Коментари Харесай

Започна традиционният Парад на победата в Москва, Путин с реч НА ЖИВО

Парадът в чест на 78-ата годишнина от успеха във Великата отечествена война стартира на Червения площад в съветската столица, съобщи сътрудник на ТАСС.

В речта си съветският президент Владимир Путин упрекна Запада в опит да унищожи Русия и да постанова на останалия свят своята воля и правила.

„ Те не помниха кой разруши това международно зло и не пожали живота си за освобождението на народите на Европа “, сподели Путин.

В изказването си той акцентира, че съзнателно се провокират настроения в редица страни за разрушение на мемориалите на Съветската войска, за основаване на фетиш към нацистите.

Парадът бе открит от суворовците от Московското военно музикално учебно заведение " В. М. Халилов “, а прекосяването на механизираната колона по традиция ще стартира с емблематичния руски танк Т-34.

Група знаменосци изнесоха флага на Русия и Знамето на успеха на Червения площад, издигнато над Райхстага от бойци от 150-та Идрицкая дивизия през 1945 година, предава Дарик.

На централния подиум са съветският президент Владимир Путин, водачите на Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан - Никол Пашинян, Александър Лукашенко, Касим-Жомарт Токаев, Садир Джапаров, Емомали Рахмон, Сердар Бердимухамедов и Шавкат Мирзийоев, като както и ветерани и посетители на събитието. Домакин на парада е министърът на защитата на Русия военачалник от армията Сергей Шойгу, събитието е водено от главнокомандващия Сухопътните войски военачалник от армията Олег Салюков. След отчета на министъра за готовността за парада, президентът на Русия Владимир Путин стартира речта си.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР