Парадът на 9 май в Крим няма да се проведе

...
Парадът на 9 май в Крим няма да се проведе
Коментари Харесай

В Крим отмениха военния парад за 9 май

Парадът на 9 май в Крим няма да се организира тази година заради съображения за сигурност, сподели назначеният от Кремъл началник на анексирания полуостров Сергей Аксьонов. Това е третият съветски район, който анулира тържествата за Деня на успеха, оповестява Руската работа на Би Би Си.

" Властите на Република Крим и града-герой Севастопол взеха взаимно решение да не организират празнични шествия на 1 май, шествия на Безсмъртния полк и боен церемониал на 9 май ", написа той в своя канал в " Телеграм ", като по-късно посочи че решението се отнася единствено за Крим .

В същото време губернаторът на Севастопол , който съгласно съветското административно разделяне е със статут на обособена териториална единица, каквато беше и до момента в който беше в състава на Украйна, Михаил Развожаев съобщи, че решението за анулация на военния церемониал към момента не е взето и ще зависи от позицията на Министерството на защитата. В града е основан съветският Черноморски флот, само че той няколкократно бе обект на.

По-рано граничните райони на Русия започнаха да анулират празничните събития.

На 10 април губернаторът на Курска област Роман Старовойт по време на оперативно заседание в държавното управление на района разгласи, че няма да се организира боен церемониал на 9 май " поради актуалната обстановка ".

На 5 април губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков разгласи анулацията на Парада на успеха.
 Руските сили в Крим се готвят за украинското контранастъпление
Руските сили в Крим се готвят за украинското контранастъпление

Изградена е мрежа от окопи и други укрепления

" Няма да има церемониал, с цел да не предизвика врага с огромно скупчване на техника и боен личен състав в центъра на Белгород ", сподели той по време на директно предаване в обществената мрежа " ВКонтакте ".

В анексираните територии на Крим, Севастопол и в граничните региони на Русия - Краснодарския край, Белгородска, Курска, Воронежка и Ростовска области от октомври работи така наречен " приблизително равнище на реагиране ".

Ръководството на тези райони може, наред с други неща, краткотрайно да реалокира хората в безвредни зони - в стационарни или краткотрайни жилища, както и да вкара " специфичен режим " на влизане, излизане и ограничение на свободата на придвижване.

Все още не се оповестява за анулация на празнични събития в други области, където е въведено " приблизително равнище на отговор ".
 Един умрял при обстрел в Белгородска област
Един умрял при обстрел в Белгородска област

Удар по гранично обитаемо място
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР