Парад в Канзас по повод победата на Канзас Сити Чийфс“

...
Парад в Канзас по повод победата на Канзас Сити Чийфс“
Коментари Харесай

Масова стрелба взе жертва и рани десетки по време на парад за Супербоул в Казнас

Парад в Канзас във връзка успеха на „ Канзас Сити Чийфс “ на Супербоул се трансформира в кървава сцена, откакто трима обвинени откриха пукотевица.

Една жена е починала при всеобщата пукотевица, а най-малко 21 души са били ранени, в това число деца.

Много от гостите на празника са потърпевши при неочакваната навалица и суматоха след изстрелите.

Очевидци, представени от „ Би Би Си “ описват, че в началото са помислили, че пукотевицата, в действителност, е тон от " фойерверки ", защото някои играчи на " Канзас Сити " били към момента на сцената, до момента в който схванат какво тъкмо се случва.

По това време в центъра на Канзас е имало към 1 милион души, които честват шампионската купа на своя тим на Супербоул. Стрелбата стартира на гара, която се намира на няколко крачки от мястото, където тимът провежда победно шествие за хиляди почитатели след края на парада.

На събитието участват и доста деца, защото учебните заведения са отменили образователните занятия, с цел да могат учениците да участват на празника.

Сред ранениете са и девет деца на възраст от 6 до 15 години, които са били настанени в болница с огнестрелни рани, само че се чака всички те да се възстановят.

Полицията заяви, че е арестувала трима обвинени във връзка със стрелбата.

Повече от 800 служители на реда към този момент са били на мястото на събитието, с цел да следят парада, оповестяват локалните управляващи.

По-късно стана ясно, че при стрелбата е починала Лиза Лопес - диджей в локална радиостанция.

Масовата пукотевица в Канзас е следващият случай на принуждение с огнестрелно оръжие и още веднъж повдига въпроса за свободния достъп до оръжие.

В свое изказване президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също обръща внимание на този проблем.

" Днешните събития би трябвало да ни развълнуват, да ни шокират, да ни засрамят и да ни накарат да действаме ", сподели той, като прикани за промяна на оръжията и възбрана на автоматите в Съединени американски щати.

През юни 2023 година двама души бяха убити, до момента в който почитателите напускаха тържество по случай купата на Денвър Нъгетс в НБА.

В последните години сходни произшествия не са необичайност – всеобщи стрелби имаше в църкви, търговски центрове, учебни заведения и колежи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР