Папуаските живеят в природата между 10 и 20 години. Достиигат

...
Папуаските живеят в природата между 10 и 20 години. Достиигат
Коментари Харесай

41-годишен пингвин е най-възрастният от вида си в света

Папуаските живеят в природата сред 10 и 20 години . Достиигат най-вече до 30 година Но Олде - жителка на датски зоопарк - отпразнува 41-ия си рожден ден и заслужава да бъде вписана в Книгата на върховете на Гинес, написа БГНЕС. В датския зоопарк в Одензе всички с наслада приветстваха признанието, обещано от „ Книгата на върховете на Гинес “ на обитателката му Олде (което на датски значи „ Голяма баба “), папуаски пингвин, който към този момент е на 41 години и половина.
" Наистина е хубаво да бъдеш прочут по света. Хората, които се грижат за нашите животни са експерти и като такива, нямат свои любимци, само че сигурно ще признаят, че Олде има особено място в сърцата им “, признава Дани Ларсен - представител на зоологическата градина в Одензе. Процедурата по признание и регистриране в „ Книгата на Гинес “ е била заслуга както на гледачите, по този начин и на управлението. " Но в този момент всички са изпълнени с горделивост, че са получили самопризнание за цялото внимание, което са отделили на Олде и другите пингвини ", прибавя Ларсен. Олде не обича да бъде в центъра на вниманието , а съгласно Санди Мънк и Мат Хайкел, двама гледачи, които се грижат за пингвините в Одензе, тя постоянно е тиха и спокойна . Никога не се е налагала на други пингвини или пазачи.
 Пингвинът от зоопарка в Тбилиси стигна границата с Азербайджан Пингвинът от зоопарка в Тбилиси стигна границата с Азербайджан
Африканският пингвин, който по време на наводнението в Тбилиси избяга от зоопарка, се добрал до граница са Азербайджан, отдалечена на...
" Като се има поради настоящето й положение, към Олде има малко по-преференциално отношение спрямо други пингвини. Например пазачите й сервират порция риба настрана, тъй че тя не би трябвало да се бие с доста по-младите си родственици “, отбелязва Ларсен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР