Пъпешът се състои основно от вода и захар, но освен

...
Пъпешът се състои основно от вода и захар, но освен
Коментари Харесай

Пъпешът чисти организма

Пъпешът се състои главно от вода и захар, само че също така е прелестен източник на витамини, микроелементи, минерални соли, азотни и пектинови субстанции. На първо място съдържа задоволително количество калий, изграждащ и „ ремонтиращ ” мускулите и кръвоносните съдове, а биофлавоноидите му подсигуряват тяхната разтегливост. По наличие на калций, отговарящ за здравината на костите, зъбите и ноктите, пъпешът заема първо място измежду всички артикули с растителен генезис.

Най-добри чистачи на организма са кръглите пъпеши от най-сладките сортове. При хронични болести на черния дроб и пикочния мехур дневно е добре да се изяжда по половин кг пъпеш с влакнеста вътрешност в течение на месец. Сокът от кръгли пъпеши форсира оздравяването след пневмония, а този от издължените оказва помощ при хронични възпаления на челните синуси, синузити и бронхити, стига да се приема в течение на две седмици.

Пъпешът е естествено средство за разграждане на мазнините, оказва помощ на организма да се освободи от неприятния холестерол. След като го консумираме, той не ни разрешава да изпитваме апетит и отмалялост. След всеки изяден комат организмът отделя серотонин, осигуряващ ни прилив на сила и наслада от живота. Пъпешът има меки слабителни и пикочогонни свойства, предотвратява атеросклерозата и прочиства прелестно стомашно-чревния тракт, бъбреците, кръвта. За изхвърляне на шлаките се предлага всяка заран в течение на 20 дни да изпиваме на гладно по чаша прясно изцеден сок. При страдащите от камъни в бъбреците добре е да го комбинират с запарка от магданоз, той е кадърен да ги разбие и да форсира тяхното изхвърляне.

За един разтоварващ ден са ви нужни 300-500 г от плода на 3-4 приема. При превишаване на дозата се провокират чревни колики.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР