Пъпешът е една от най-предпочитаните летни плодове. Мнозина го предпочитат

...
Пъпешът е една от най-предпочитаните летни плодове. Мнозина го предпочитат
Коментари Харесай

При хипертония и отоци консумирайте пъпеш

Пъпешът е една от най-предпочитаните летни плодове. Мнозина го избират поради неповторимия му усет и ниското наличие на калории. В същото време не забравяйте, че той има доста изгоди за вашето здраве.

На първо място, пъпешът оказва помощ в битката с хипертонията с помощта на огромното количество калий в състава си - половината от един приблизително огромен пъпеш набира 20% от целесъобразния дневен банкет на калий. Редовната консумация на пъпеш, като в същото време се понижава дневният банкет на сол, може да спомага за събаряне на кръвното налягане. С какво друго може да е потребен този плод за тялото ви?

Борба с отоците

Благодарение на калиевите, калциевите и минералните соли, които съдържа, пъпешът е най -добрият асистент за хора с подути крайници. Тази просвета по натурален метод предотвартява задържането на вода. Освен това е диуретик. Почиства тялото, отстранява токсините и подкрепя здравето на бъбреците.

Забавяне развиването на рака

Пъпешът може да понижи заплахата от разрастването на някои типове рак заради съдържащите се в него флавоноиди. Тези потребни субстанции оказват помощ за отбрана на организма от рак на гърдата или дебелото черво. Пъпешът, когато се комбинира с протеина глиадин, открит в пшеницата, може да забави разрастването на някои типове ракови тумори посредством своите антиоксидантни свойства или може би неговите противовъзпалителни свойства, съгласно изследване, оповестено в. Антиоксидантите, открити в пъпеша, също дават опция на тялото да се защищити от химикали и въздействието на тютюневия пушек.

Осигуряване на витамини А и С

Плодът има висока централизация на витамин А, който подкрепя бързо да се регенерира кожата. Това оказва помощ в битката с бръчките, целулита и стриите. В пъпеша участва каротеноид, тип витамин А, който покачва имунитета на организма. Това ви разрешава да се борите по-добре с бактерии и вируси. Съдържащият се в пъпеша витамин С също ще помогне в битката с инфекциите.

Помощ за намаляване

Пъпешът е с ниско наличие на калории и съвсем не съдържа мазнини, като в същото време дава чувство за задоволеност: 100 г плод съдържа единствено 34 ккал. Затова той ще се трансформира в идеална част от лятното меню: в салата или като десерт.

Добре е да знаете авансово по какъв начин да изберете подобаващия пъпеш. Същото важи и за избора на зряла любеница.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР