Папата припомни изтребването на милиони евреи, като призова за предстоящия

...
Папата припомни изтребването на милиони евреи, като призова за предстоящия
Коментари Харесай

Денят за възпоменание на Холокоста напомня на света, че войната никога не може да бъде оправдана – Папа

Папата напомни изтребването на милиони евреи, като прикани за идния Ден за възпоменание на Холокоста, с цел да удостовери, че войната в никакъв случай не може да бъде оправдана и е единствено от изгода производители на оръжия.

В края на седмичната си обща визита Франциск се базира на възпоменанието в събота, което стана тежко тази година поради военната акция на Израел в Газа и повишаването на антисемитизма в Европа и по света.

Франсис сподели: „ Споменът и осъждането на това ужасяващо изтребване на милиони евреи и на други религии, което се случи през първата половина на предишния век, ни оказва помощ да не забравяме, че логиката на омразата и насилието в никакъв случай не може да бъде целесъобразно, тъй като те отхвърлят ​​самата ни човещина. назовават ​​неправилното потребление на термини като „ геноцид “ след офанзивите на Хамас от 7 октомври в Южен Израел и военния отговор на Израел в Газа.

Във вторник ръководителят на еврейската общественост Наоми Ди Сегни разгласи, че маратоните из Италия, които обичайно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР