Папата приключва импровизиран Световен ден на младежта с 1,5 милиона присъстващи и много голяма литургия

...
Папа Франциск приключва петдневното си пътуване до ПортугалияByNICOLE WINFIELD Associated
Коментари Харесай

Папа Франциск приключва петдневното си пътуване до Португалия

ByNICOLE WINFIELD Associated Press, 6 август 2023 г., 3:56 AMTwitter.

В началото на 10-годишното си папство Франциск често ставаше мошеник и игнорираше предварително планираните си речи, привидно трогнати от момента да се ангажират директно дори с огромни тълпи от хора. През последните години той до голяма степен се придържаше към сценария, особено когато посещаваше места, където християните са малцинство или където публиката му може да не оцени неформалния му стил.

Но в Лисабон, той се върна на удобна територия, с много хора, които могат лесно да следват родния му испански и изглежда оценяват неговия разговорен начин на общуване. В събота вечерта, по време на вечерно бдение пред 1,5 милиона души, Франциск отново се отказа от подготвената си реч, за да предложи вместо това няколко думи на съвет относно съвместното пътуване през живота и вярата, подбуждайки тълпата да му крещи отговори.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">„Единственият път, когато е правилно, единствената ситуация, в която е добре да гледаш някого отгоре, е да му помогнеш да стане“, каза им Франсис.

В отговор на въпроси дали здравето на папата е причината за пренебрегнатите му речи, говорителят на Ватикана Матео Бруни каза, че Франциск е в добра форма и не страда от проблеми със зрението, които биха правят четенето на забележките му трудно.

Младите хора изглеждат развълнувани от всичко, което той казва, и издържаха на изпепеляващата температура от 38 градуса C (100 F) в събота, за да бъдат на място, за да може службата за бдение да го чуе.

Посланието на Франциск тази седмица беше приобщаващо, настоявайки, че „всеки, всеки, всеки“ има място в църквата. Това е в съответствие с посланието му, че църквата не е място със строги правила, където само перфектните могат да бъдат допуснати, а по-скоро „полева болница“ за ранени души, където всички са добре дошли.

„Нещо наистина важно в днешния свят е да ни приеме такива, каквито сме, и да знаем мястото си като християни, и да го утвърдим“, каза Дориане Килунду, 23-годишен поклонник от Демократична република Конго. „Ние наистина подкрепяме посланието на папата и сме щастливи да сме тук.“

Kilundu каза преживяването от прекарването на нощта на терена , с 1,5 милиона други хора на вярата, беше първото за нея и други конгоански поклонници.

"Аз съм в компанията на млади момичета от моята страна, които за за първи път се сблъскваме с хора от други места и да разберем, че сме една нация и за нас е красиво“, каза тя.

___

Религиозното отразяване на Associated Press получава подкрепа чрез сътрудничеството на AP с The Conversation US, с финансиране от Lilly Endowment Inc. AP носи цялата отговорност за това съдържание.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР