Папата пожела повече деца на България. Да им даваме достойно

...
Папата пожела повече деца на България. Да им даваме достойно
Коментари Харесай

Румен Радев: Папата пожела повече деца на България

Папата пожела повече деца на България. Да им даваме почтено обучение. Това разгласи от Рим президентът Румен Радев след аудиенцията си при Папа Франциск.

 

" Нека вашите младежи да бъдат по-силно вкоренени в България ", такова обръщение отправил Светият отец към българите. 

 

" С папа Франциск обсъдихме, че най-голямото предизвикателство пред човечеството сега, е да се спрат кръвопролитните войни в Украйна и в Ивицата Газа и избиването на хиляди почтени хора ", уточни Радев. 

 

На аудиенцията във Ватикана българският държавен глава подари на папа Франциск истинска икона на св. св. Кирил и Методий от 19 в., дело на Софийската зографска школа.

 

" Папа Франциск постоянно се е отнасял с най-топли усеща към България и българския народ и през днешния ден той ни пожела доста здраве, мир и благополучие. Пожела ни още забавни неща - папата в действителност е осведомен с нашите проблеми и - безусловно - пожела повече деца да имаме, на фона на всеобщо застаряващото население на Европа. Пожела на нашите деца да даваме почтено обучение, само че то да е обвързано и с образование, с цел да може те да порастват с почитание и знание на нашата история език и просвета. И той сподели " Нека вашите деца бъдат по-силно вкоренени в България и дано знанията, които получават, да са ориентирани към бъдещето, тъй че народът да преуспява ". Също прикани за повече внимание към възрастните хора ", съобщи Румен Радев.

 

 

Очаквайте детайлности.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР