Папата осъди смъртните случаи на деца в Газа, Украйна, Йемен

...
Папата осъди смъртните случаи на деца в Газа, Украйна, Йемен
Коментари Харесай

Папата осъди смъртта на деца в Газа, Украйна, Йемен

Папата осъди смъртните случаи на деца в Газа, Украйна, Йемен в линията Газа, Украйна и Йемен, наричайки споровете " буря от принуждение " предава " Ройтерс ".

Франциск насочи голям брой апели за мир и в сряда прикани за " неотложно филантропично преустановяване на огъня " сред Израел и бойците на Хамас.

" Знаете ли какъв брой деца са починали в Газа в тази последна война? Повече от 3000 . Невероятно е, само че това е действителността, " сподели Франсис.

" А в Украйна са повече от 500, а в Йемен, в години на война, хиляди, " добави той. " Тяхната памет ни кара да бъдем самите ние светлини за света, да допираме сърцата на доста хора, изключително тези, които могат да спрат вихъра на насилието. "

Забележките му бяха част от авансово написана тирада, която не беше прочетена, а предадена на членовете на Azione Cattolica, се споделя в изказване на Ватикана.

Агенцията на Организация на обединените нации за децата УНИЦЕФ съобщи в сряда, че съгласно известията повече от 5000 деца са били убити в линията Газа и още хиляди са ранени.
 Папата: Конфликтът сред Израел и
Папата: Конфликтът сред Израел и " Хамас " е прераснал от война към " тероризъм "

Папа Франциск се срещна с израелски родственици на заложници, държани от " Хамас ", както и с палестинци със фамилии в Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР