Папата казва, че Църквата е отворена за ЛГБТ хора, но има правила

...
ИСТОРИЯ: Папа Франциск направи нови коментари за мястото на ЛГБТ
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Папа Франциск направи нови коментари за мястото на ЛГБТ общността в Католическата църква в неделя.

По време на среща на върха на католическата младеж в Португалия през уикенда Франциск каза, че Църквата е „отворена за всички“.

Репортери по-късно го попитаха в неделя дали това е непоследователно, тъй като някои тайнства са забранени за някои хора.

Това изглеждаше да се позовава на жените, на които е забранено да стават свещеници, и на гейовете, които не могат да се женят.

Франсис отговори:

„Църквата е отворена за всички, тогава има правила, които регулират животът в църквата и някой, който е вътре и следва правилата, не може да извършва тайнства, това да го кажа по опростен начин, както казахте.Това не означава, че е затворено, всеки се среща с Бог по свой начин в църквата и Църквата е майка и тя води всеки по свой начин."

Църквата учи, че влечението към същия пол не е греховно, но актовете към същия пол са.

От самото начало от своето папство 86-годишният папа се изправи пред деликатен баланс между това да се хареса на по-либералните вярващи, без да разстройва консерваторите...

...включително даването на по-високопоставени роли на жените, които Църковните учени не могат да станат свещеници, защото Исус избра само мъже за свои апостоли.

Въпреки че той подкрепя законодателството, което дава права на еднополовите двойки в области като пенсиите, той не променя ученията, които настояват за целомъдрие за тези с еднополово привличане.

Коментарите на Франсис дойдоха, докато той отговаряше на въпроси по време на обичайната си свободна пресконференция след пътуването, докато летеше обратно за Рим от младежкия фестивал в Португалия.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР