Папата е изключително отдаден на възстановяването на мира по света

...
Папата е изключително отдаден на възстановяването на мира по света
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Папата не каза да отворим границите си за мигранти

Папата е извънредно предан на възобновяване на мира по света и на човешките права. Това е папа, който е отвън протокола, видяхте по какъв начин през вчерашния ден излезе от храма "Св. Александър Невски " и се ръкува с всички хора. Мисля, че министър председателят Бойко Борисов му направи чудесни дарове. Неговото посещаване в действителност е огромна реклама за България.

Това сподели в утринния блок на БТВ министърът на външните работи Екатерина Захариева. "Папа Франциск пристигна с ясни послания в България. Това са послания, които България също извършва. Папата не сподели да отворим границите си за мигранти, а да им протегнем ръка. Изказването на папата не опонира на политиката на България и на Европейския съюз. Доверието в папа Франциск е доста по-голямо, в сравнение с доверието в самата католическа черква. Той непрестанно приказва за мир, за примирение, за това да сме измежду хората. Аз съумях да приказвам напълно за малко с него. По-дълъг беше диалогът ми с външния министър на Ватикана. Всички от делегацията на папата бяха учудени, че толкоз доста хора са пристигнали на неделната молитва. Те са извънредно удовлетворени от организацията на визитата му ", разкри Захариева.

"Папата пристигна у нас като самопризнание за политиката, която води България - за мир и разцвет на Балканите. Неговото посещаване в Северна Македония също е самопризнание за добросъседските връзки, които има сред двете страни. Искам да поздравя новоизбраният македонски президент и да му пожелая сполучлив мандат. Има пробив в съвещания на смесената българо-македонска комисия, само че имаме доста по-големи упования ", сподели още външният министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР