Папагал от редкия вид Зелена амазона е бил откраднат от

...
Папагал от редкия вид Зелена амазона е бил откраднат от
Коментари Харесай

Откраднаха папагала Пепо от зоопарка в Добрич

Папагал от редкия тип " Зелена амазона " е бил откраднат от Центъра за отбрана на природата и животните в Добрич, оповестиха от полицията. Сигналът за кражбата е подаден малко измежду 6 часа сутринта на 5 декември. Неизвестен е счупил катинара на помещението и е проникнал в него.
Директорът на зоопарка Християн Христов сподели за, че крадецът надали е инцидентен човек, пристигнал е тъкмо за тази птица. Папагалът се споделя Пепо и е на към 6-7 години. Дарен е на зоопарка преди няколко години. Цената на птицата може да доближи 3 000 лева, само че търговията ѝ в Европейски Съюз е неразрешена. Изискват се позволения за импорт, експорт, за генезис.
„ Казваше няколко думи, имаше ни доверие и кацаше на раменете ни “, споделя Христов. Той прецизира, че тези птици са доста шумни при стрес и се надява съседи да чуят птицата, в случай че е затворена някъде, и да алармират.
До момента не е имало кражба на животни в зоопарка в Добрич. Проблемът досега бил с опазването на птиците в езерото от дивите хищници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР