Папагал беглец вдигна на крак цял софийски квартал. Птицата избягала

...
Папагал беглец вдигна на крак цял софийски квартал. Птицата избягала
Коментари Харесай

Папагал-беглец вдигна на крак софийски квартал

Папагал дезертьор подвигна на крайник цялостен софийски квартал. Птицата избягала от стопаните си преди повече от седмица и бързо се трансформира в звезда във Фейсбук. В последна сметка папагалът беше открит.

Пипи е един от най-издирваните бегълци в София. Птицата е подарък от Агенция „ Фокус “. Казвал се Сергей, само че новата му собственичка Константина Джидрова го прекръстила на Пипи. Породата му е соломонско какаду. Преди седмица потвърдил, че хитростта е особено за него качество. „ Нашият, до момента в който татко ми е чистил и е бил с тил, се е качил и си е отворил клетката. Майка ми и татко ми се пробвали да го заловен, само че той се качил на тополата насреща и стартира да обикаля из цяла „ Дружба “, показа Константина Джидрова.

Изчезването на Пипи залива Фейсбук с изявления за видян бял папагал. Домашният любим е забелязван да лети най-често в региона към езерото в „ Дружба “. Точно седмица след бягството си Пипи е открит и върнат вкъщи, само че към този момент със статут на квартална легенда, пишат хората в интернет. „ Има много почитатели от „ Дружба ” към този момент ”, споделя стопанката му. Константина била на пазар с другари, когато получила позвъняване, че Пипи е избавен.

Преди щастливата развръзка обаче споделя, че през мозъка ѝ предходна мисълта за най-лошото. „ Звъняхме на специалисти, които ни обясниха, че той може да настине и в случай че настине, може да почине самичък “, споделя Константина. Днес звездният папагал е здрав, благополучен и утолен. Започнал да яде, незабавно щом влезнал в клетката си след дългата разходка. След това задремал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР