Папагал беглец вдигна на крак цял софийски квартал. Птицата избягала

...
Папагал беглец вдигна на крак цял софийски квартал. Птицата избягала
Коментари Харесай

Папагал беглец вдигна на крак цял софийски квартал 

Папагал дезертьор подвигна на крайник цялостен софийски квартал. Птицата избягала от стопаните си преди повече от седмица и бързо се трансформира в звезда във Facebook. В последна сметка папагалът беше открит, оповестява Нова телевизия.

Пипи е един от най-издирваните бегълци в София. Птицата е подарък от Агенция „ Фокус “. Казвал се Сергей, само че новата му собственичка Константина Джидрова го прекръстила на Пипи. Породата му е соломонско какаду. Преди седмица потвърдил, че хитростта е особено за него качество. „ Нашият, до момента в който татко ми е чистил и е бил с тил, се е качил и си е отворил клетката. Майка ми и татко ми се пробвали да го заловен, само че той се качил на тополата насреща и стартира да обикаля из цяла „ Дружба “, показа Константина Джидрова.

Изчезването на Пипи залива Facebook с изявления за видян бял папагал. Домашният любим е забелязван да лети най-често в региона към езерото в „ Дружба “. Точно седмица след бягството си Пипи е открит и върнат вкъщи, само че към този момент със статут на квартална легенда, пишат хората в интернет. „ Има много почитатели от „ Дружба ” към този момент ”, споделя стопанката му. Константина била на пазар с другари, когато получила позвъняване, че Пипи е избавен.

Преди щастливата развръзка обаче споделя, че през мозъка ѝ предходна мисълта за най-лошото. „ Звъняхме на специалисти, които ни обясниха, че той може да настине и в случай че настине, може да почине самичък “, споделя Константина. Днес звездният папагал е здрав, благополучен и утолен. Започнал да яде, незабавно щом влезнал в клетката си след дългата разходка. След това задремал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР