Папа Йоан Павел II е прикривал посегателства от страна на

...
Папа Йоан Павел II е прикривал посегателства от страна на
Коментари Харесай

Папа Йоан Павел II е прикривал посегателства на свещеници преди да стане папа

Папа Йоан Павел II е прикривал похищения от страна на свещеници десетилетия преди да стане папа, твърди нидерландски проверяващ публицист, предадено от АА.

Папата е пренебрегнал половите похищения над малолетни от страна на някои свещеници под негово управление в Краков, Полша, където е бил архиепископ, и не ги е уволнил, споделя Екке Овербеек.

Новината в нидерландската социална телевизия NOS включваше архивно изследване, което Овербеек организираше в продължение на три години в Полша, където папа Йоан Павел II е роден и е бил архиепископ.

Според информацията, основана на съседката на духовник на име Еугениуш Сургент, упрекнат в корист с деца, Сургент е повторил злоупотребата, макар че се е извинил за нея в писмо, което е написал до Йоан Павел II.

Друг духовник, упрекнат в корист с деца, също е приказвал с Йоан Павел II.

" Намерих съответни случаи на съответни свещеници в архиепископията на Краков, където бъдещият папа беше архиепископ, които са злоупотребявали с деца. Бъдещият папа е знаел за това и все пак не е направил нищо. Това е довело до нови жертви ", споделя Овербеек пред NOS.

" Аргументацията на църквата - на бранителите на папата - се свежда до това, че той не би могъл да знае, че е схванал сериозността на обстановката доста късно и че първо е помислил, че това е проблем на Америка. Всички тези причини към този момент могат да отпаднат " - добави той.

NOS заяви, че Овербек е подготвил проучването си като книга, която скоро ще бъде оповестена на полски език.

Говорейки за книгата, Станислав Обирек, професор от Варшавския университет, съобщи, че следствието " е задоволително правилно, с цел да унищожи мита, че Йоан Павел II е бил светец в младостта си ". /БГНЕС

Амстердам / Нидерландия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР