Папа Фрациск заяви, че Ватиканът е готов да направи всичко

...
Папа Фрациск заяви, че Ватиканът е готов да направи всичко
Коментари Харесай

Папата готов да посредничи за мир между Русия и Украйна

Папа Фрациск съобщи, че Ватиканът е подготвен да направи всичко допустимо, с цел да посредничи за прекратяването на спора сред Русия и Украйна. Главата на Римокатоличеката черква акцентира това в изявление за италианския в. " Стампа ", съобщи Днес.бг.

Запитан дали има вяра, че помиряването сред Москва и Киев е допустимо, Франциск прикани никой да не се отхвърля от тази концепция.

" Но всеки би трябвало да се захване с демилитаризирането на сърца и душите си, като стартира със своето лично сърце и душа, а след това да разсейва и разоръжава насилието. Всички ние би трябвало да бъдем пацифисти. Ние би трябвало да желаеме мир, а не просто помирение, което може единствено да послужи за превъоръжаване. Трябва да желаеме автентичен мир, който е плод на разговора ", посочи той пред изданието.
Същевременно в друга публикация вестникът разяснява появила се в консервативния английски седмичник " Спектейтър " обява, че водачът на италианската партия " Форца Италия " Силвио Берлускони имал желание да отиде в Москва, с цел да се опита да постави завършек на спора в Украйна, защото вярвал, че единствено той може да притегли съветския президент на масата на договарянията.

Според " Спектейтър " Берлускони имал желание да се опита да посети Москва преди Коледа, написа още " Стампа ". Италианското издание добавя, че създател на обявата в " Спектейтър " е Никълъс Фарел, британски публицист, който е консултант и другар на Берлускони. Така че той  е в позиция да е осведомен от близко с желанието на някогашния италиански министър председател и сегашен сенатор.

Преди години точно Фарел направи фамозното изявление с Берлускони, в което той твърдеше за Мусолини, че не е умъртвил никого и че е изпращал хората на почивка на границата, напомня " Стампа ".

Сега в публикацията на Фарел написа, че Берлускони желае спокойно съглашение сред Русия и Украйна, реализирано с негово ходатайство. В публикацията Берлускони е обрисуван на розов декор, заобиколен от гълъби и се споделя, че той искал  съглашението за мир, контрактувано с негово ходатайство, да се трансформира в неговата политическа лебедова ария. Частният му аероплан към този момент бил подготвен да отлети за това посещаване, твърди Фарел.

В публикацията английският публицист счита, че за сходно съглашение не може да има по-добро време. Русия понесе следващо унизително проваляне с изтеглянето от Херсон, а наподобява, че администрацията на Джо Байдън упражнява напън върху украинския президент Володимир Зеленски да обмисли в действителност да подписа контракт за мир.

В публикацията се показва, че Берлускони считал, че може да изиграе ролята на медиатор в тази тенденция, без да заплаши позицията на НАТО и че по този начин щял да влезе в книгите по история като международен воин.

Но от " Форца Италия " опровергаха информацията, че Берлускони има желание да пътува до Москва, написа италианският в. " Република ".

Опровержение направи и италианският външен министър Антонио Таяни, който също е от " Форца Италия ". Той съобщи, че това е неистина и че в Москва не може да се отиде просто ей по този начин. Таяни напомни, че в предишното е приказвал, че Берлускони, а също и Ангела Меркел биха могли да бъдат положителни медиатори в границите на Организация на обединените нации за реализиране на мир сред Русия и Украйна поради обстоятелството, че имат персонално другарство с Путин, макар че те заемат твърда проатлантическа позиция.

Но Таяни добави, че това предложение е към този момент остаряло, а Берлускони към този момент е формален представител (сенатор), което значи, че той не може просто ей по този начин да се качи в самолета и да отпътува за Русия. Според Таяни Берлускони не постъпва по този начин.

Таяни добави, че не вижда " позитивни проблясъци " в Украйна и добави: " Далеч сме от мира. Не виждам никакви позитивни решения в краткосрочна вероятност ", добави Таяни.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР