Папа Франциск заяви вчера пред журналисти, че се опасява от

...
Папа Франциск заяви вчера пред журналисти, че се опасява от
Коментари Харесай

Папа Франциск: Страх ме е от кръвопролитие във Венецуела

Папа Франциск съобщи през вчерашния ден пред публицисти, че се притеснява от клане във Венецуела, само че съгласно думите му е прекомерно рано да взема страна, тъй като това може да навреди още повече, съобщи Ройтерс.

"В момента поддържам целия венецуелски народ, тъй като това са хора, които страдат ", сподели папата пред кореспонденти в самолета си при своето завръщане от Панама, където прикани във Венецуела да бъде реализирано заслужено решение и да се зачитат човешките права.

"Страдам поради протичащото се във Венецуела ", сподели той. "Кое ме плаши ли? Кръвопролитие ", съобщи Франциск. "Проблемът с насилието е това, което ме плаши. След всичките старания, които бяха положени в Колумбия, случилото се в полицейската академия беше ужасяващо. Кръвопролитието на взема решение нищо ", сподели папата. Т

ой засяга бомбения атентат против полицейската академия в колумбийската столица Богота, при която починаха 21 души. Колумбийското държавно управление упрекна за това бунтовническата формация Армия за национално избавление, която беше почнала договаряния за мир с предходната власт. Франциск сподели всичко това в отговор на думите на мексикански публицист към него, че венецуелците "искат да чуят своя латиноамерикански папа ".

Венецуелският президент Николас Мадуро се сблъсква с невиждано предизвикателство за властта си, откакто опозиционният водач Хуан Гуайдо се прогласи за краткотраен президент. Той разгласи, че президентските избори са били манипулирани и че това е стимулирало дейностите му и завоюва необятна интернационална поддръжка, отбелязва Ройтерс. Вчера Израел и Австралия се причислиха към страните, които признават Гуайдо за президент, а държавното управление на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че приема Карлос Алфредо Векио за дипломатически представител на Венецуела в Щатите. Аржентинският папа добави следното пред репортерите:

"Ако кажа "слушайте тези или тези страни ", ще се слага в някаква роля. Той добави, че това би било безразсъдство от негова страна и че по този метод единствено ще навреди. Англия, Германия, Франция и Испания обявиха, че ще признаят Гуайдо, в случай че до осем дни Мадуро не разгласи, че привиква избори. Русия дефинира този ултиматум като "абсурден ", а венецуелският министър на външните работи - като "детински ".

Съединени американски щати, Канада и множеството латиноамерикански страни, както и доста от европейските упорстват, че Мадуро е "откраднал успеха си " на изборите през май, на които беше избран отново за втори мандат. През последните няколко години от страна на Ватикана и някои европейски и латиноамерикански водачи имаше опити да посредничат сред Мадуро и опозицията, само че всички бяха безуспешни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР