Папа Франциск заяви на среща със студенти, че е необходимо

...
Папа Франциск заяви на среща със студенти, че е необходимо
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за действие във връзка с климатичните изменения

Папа Франциск съобщи на среща със студенти , че е належащо да бъдат подхванати незабавни дейности във връзка с климатичните промени, съобщи Франс прес.

Светият отец сподели това на втория ден от визитата си в Лисабон за Световните дни на младежта.

" Трябва да признаем, че е извънредно време да се погрижим за общия си дом . Това обаче не може да стане /.../ без смяна на антропологичната визия, която е в основата на стопанската система и политиката ", сподели папа Франциск на демонстрация пред студенти от католическия университет в Лисабон.

" Имаме потребност от интегрална екология , да чуем страданието на планетата, както и това на бедните хора; да обърнем внимание редом на драмата с превръщането на земи в пустиня и на тази на бежанците; да обърнем внимание на тематиката на миграциите, както и на ниската раждаемост ", прикани Светият отец.

" Нямаме потребност от поляризации, а от визия за това по какъв начин да сме дружно ", сподели още Франциск на проявата, на която съгласно локалните управляващи са участвали 6500 души.

Папа Франциск дойде в Лисабон по случай Световните дни на младежта - конгрес, основан през 1986 година от папа Йоан Павел Втори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР