Папа Франциск заяви, че споделя срама и болката от невъзможността

...
Папа Франциск заяви, че споделя срама и болката от невъзможността
Коментари Харесай

Папа Франциск: Споделям болката от невъзможността на църквата да се справи със сексуалните престъпления

Папа Франциск съобщи, че споделя срама и болката от невъзможността на католическата черква години наред да се оправи със половите закононарушения. В тирада, произнесена след идването му в Ирландия Светият отец призна, че църквата не е съумяла да се оправи с тези " противни ", по думите му, закононарушения:

" Неспособността на църковните управляващи - епископите, свещениците и другите висши духовници - да подходят съответно към тези противни закононарушения, с право провокира яд и остава източник на болежка за католическата общественост. "

Премиерът на страната Лио Варадкар прикани главата на римокатолическата черква да обезпечи правдивост за жертвите на полови закононарушения:

" Както самичък казахте, не би трябвало да има никаква толерантност към тези, които насилват деца или спомагат за сходно принуждение. Сега би трябвало да се уверим, че думите ще бъдат последвани от дейности. Сигурни сме, че ще изслушате жертвите и ще им засвидетелствате съчувствие, примирение и почтеност. "

Визитата на светия отец в Ирландия идва в разгара на педофилски и полови кавги, свързани със свещеници, прикривани от висши църковни сановници.

Глава на римокатолическата черква за повторно посещава Ирландия. Първата аудиенция бе преди 40 години на папа Йоан Павел Втори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР