Папа Франциск заяви, че пандемията от коронавирус е доказала, че

...
Папа Франциск заяви, че пандемията от коронавирус е доказала, че
Коментари Харесай

Откровението на Папата

Папа Франциск съобщи, че пандемията от ковид е потвърдила, че " магическите теории " за пазарния капитализъм са се провалили и в този момент светът се нуждае от нов вид политика, която предизвиква разговор и взаимност и отхвърля войната непременно, осведоми АП.

Франциск показа визията си за света след Covid-19 посредством сливане на главните детайли на неговото обществено обучение в нова енциклика Fratelli Tutti (Всички сме братя). Тя бе оповестена в Деня на Св. Франциск от Асизи, оповестява news.bg. Енцикликата е въодушевена от учението на Свети Франциск и предходните проповеди на папата против несправедливостта на световната стопанска система и нейното разрушително въздействие върху планетата. Той приканва за по-голяма взаимност и човещина в отговор на днешните проблеми.

В документа Франциск даже отхвърля доктрината на Католическата черква, която оправдава войната като законно средство за защита, отбелязвайки, че тази идея се ползва прекомерно разширително през вековете и към този момент не е годна.

" Днес е доста мъчно да се позоваваме на рационални критерии, открити епохи по-рано, с цел да приказваме за опцията за " обективна война ", написа Франциск в най-спорния детайл oт енцикликата. Това е третата енциклика на папа Франциск. Според него пандемията е удостоверила вярването му, че сегашните политически и стопански институции би трябвало да бъдат реформирани, с цел да се отговори на законните потребности на най-засегнатите от ковид хора. Той счита, че политиците би трябвало да слушат националните придвижвания, синдикатите и маргинализираните групи, да прокарват обективни обществени и стопански политики.

Уязвимостта на международните системи по време на пандемията показва, че не всичко може да бъде позволено с пазарна независимост, написа той и добавя, че е неотложно да се откри самодейна икономическа политика, която насърчава продуктивно многообразие и креативност на бизнеса и прави допустимо основаването на работни места, а не тяхното редуциране.

Той жигосах популистките политики на демонизиране и уединяване. Папа Франциск се разгласи и против неолиберализма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР