Папа Франциск заяви, че Католическата църква трябва да потърси прошка“

...
Папа Франциск заяви, че Католическата църква трябва да потърси прошка“
Коментари Харесай

Папа Франциск: Църквата трябва да поиска прошка за сексуалното насилие над деца

Папа Франциск съобщи, че Католическата черква би трябвало да „ потърси амнистия “ за половото принуждение над деца. Той е на посещаване в Белгия, където тъмното минало на Църквата е мощно застъпено, съобщи Агенция Франс Прес.

В тирада пред водачите на политическото и гражданското общество Франциск осъди „ трагичните случаи на малтретиране на деца “ като леке върху наследството на Църквата.

„ Това е нашият позор и оскърбление. Църквата би трябвало да се срами и да търси амнистия “, сподели той.

87-годишният папа ще се срещна с група белгийски жертви на полови похищения от страна на духовници следобяд в границите на тридневното си посещаване в страната, частично наранена от тъмното минало на Католическата черква.

Срещата с към 15 жертви ще се състои в 16:30 ч. локално време в дипломатическата задача на Ватикана в Брюксел.

Тя беше проведена, откакто предходната година документален филм още веднъж сложи абсурда на напред във времето. Това накара доста нови жертви да споделят за това, което им се е случило.

В отворено писмо, оповестено от вестник Le Soir този месец, те желаеха от папата да се обърне внимание на казуса с педофилията и да сътвори процедура за финансово обезщетение.

„ Само думите не са задоволителни. Трябва да се подхващат и съответни ограничения “, уточни белгийският министър-председател Александер де Кро.

Папа Франциск съобщи, че абсурдът със половите похищения е „ камшик, на който Църквата се опълчва твърдо и уверено, като изслушва и съпровожда потърпевшите и ползва стратегия за предварителна защита по целия свят “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР