Папа Франциск води една служба на Разпети петък, но лекарите

...
Папа Франциск води една служба на Разпети петък, но лекарите
Коментари Харесай

Заради студа лекарите наредиха на папата да пропусне великденската процесия около Колизеума

Папа Франциск води една работа на Разпети петък, само че лекарите му подредиха поради студеното време да пропусне вечерната върволица навън " Кръстен път ", откакто беше приет в болница предходната седмица поради бронхит.

Очакваше се температурата в Рим да падне до към 10 градуса по Целзий в петък вечерта.

86-годишният понтифик седеше на работа " Страстите Господни " в базиликата " Свети Петър " в петък следобяд, слушайки трима адвокатски фирми и хор, разказващи на латински за последните часове от живота на Исус.

Както е всекидневно на сходни литургии, той не произнесе проповед. Франциск не сподели никакви признаци на дискомфорт, макар че се закашля няколко пъти по време на службата, оповестява Ройтерс.

Светият отец прекара четири дни в болница предходната седмица за лекуване на бронхит, откакто се оплака от затруднено дишане. Възстанови се бързо с антибиотична терапия.

 Състоянието на папата се усъвършенства след лекуване с антибиотици Състоянието на папата се усъвършенства след лекуване с антибиотици

Ватиканът разгласи по-рано, че папата ще пропусне шествие по " Виа циркус " за първи път от избирането си през 2013 година

Той трябваше да наблюдава от резиденцията си службата, която се организира в Колизеума в Рим и нормално продължава повече от два часа.

По време на обичайна работа папата седи навън покрай горната част на Колизеума, до момента в който участниците обикалят към античния монумент.

 Заедно с миряните Франциск изслуша описа за последните дни на Христос
© Reuters

Заедно с миряните Франциск изслуша описа за последните дни на Христос

Участниците стопират, с цел да се помолят и да чуят медитации на 14-те " станции на кръста ", които означават събитията в последните часове от живота на Исус, като се стартира с ареста му и се стигне до погребението му.

Папата нормално прави спонтанни забележки на хиляди хора в края на шествието на Разпети петък в Колизеума.

Ватикана не разгласи никакви промени в останалата част от графика на папата за Страстната седмица.

Той би трябвало да води литургията на Великденското бдение в събота вечерта в базиликата " Свети Петър ", а в неделя - на католическия Великден, да произнесе благословията и посланието Urbi et Orbi (Към града и света) от площад " Св. Петър ".

Благословията за Великденска неделя се организира от външния централен балкон на базиликата по обяд.

 Заради студа лекарите подредиха на папата да пропусне великденската върволица към Колизеума

По време на пандемията от COVID-19 събитието на Разпети петък, което папата беше заставен да пропусне, беше преместено във Ватикана и се организира в съкратена версия, само че водено от Франциск.

Последният папа, който пропусна службата на Кръстния път на Разпети петък, беше папа Йоан Павел II. Влошеното здраве му попречи да напусне Ватикана през последните седмици от живота си през 2005 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР