Папа Франциск вчера по време на среща на затворени врати

...
Папа Франциск вчера по време на среща на затворени врати
Коментари Харесай

Кой съм аз да съдя: Папата с пореден коментар срещу хомосексуалистите

П апа Франциск през вчерашния ден по време на среща на затворени порти с римски свещеници  още веднъж е изрекъл обидната във връзка с хомосексуалните италианска жаргонна дума frociaggine, заяви през днешния ден италианската новинарска организация АНСА , базирайки се на осведомени източници.

Миналия месец по време на среща с повече от 200 италиански епископи, говорейки за хомосексуалните трендове в католическите семинарии, той употребява обидата, произлизаща от италианската жаргонна дума frocio, която e афектиран вид на думата „ гей “.  Това провокира рецензии и накара Ватикана да излезе с опрощение.

В изказването се наблягаше, че папата „ в никакъв случай не е имал желание да обиди или да се показва хомофобски и се извинява на тези, почувствали се наранени от използването на думата “.

Източниците на АНСА, участвали на вчерашната среща, оповестиха, че папата е декларирал, че във Ватикана има хомосексуална " атмосфера “, употребявайки по-груба дума.

Той също по този начин е споделил, че въпреки младите мъже с хомосексуални пристрастености да са „ положителни момчета “, счита, че за тях е по-добре да не бъдат допускани в семинарии.

Папата смекчи позицията на католическата черква във връзка с хомосексуалните, един път заявявайки по техен адрес: „ Кой съм аз да осъждам? “. Същевременно обаче той поддържа католическата доктрина, че дейната хомосексуалност е грях, до момента в който половото възпиране от страна на гейовете е възможно.

Pope Francis has allegedly repeated an offensive term to describe homosexuals, weeks after he apologised for using the same slur during a private meeting
— The Times and The Sunday Times (@thetimes)
Свещениците би трябвало да приказват не повече от осем минути, с цел да не задрямват членовете на паството, сподели Франциск.

Проповедта, или посланието, което се произнася от свещеника по време на работа " би трябвало да бъде малко - облик, мисъл, възприятие ", съобщи Светият отец на днешната си визита.

То не би трябвало да продължава повече от осем минути, " тъй като по-късно време вниманието се губи и хората заспиват, и те са прави ", сподели 87-годишният папа.

" Понякога свещениците приказват доста и човек не може да разбере какво приказват ", добави Франциск.

Проповедта в службата на Римокатолическата черква нормално следва четене на фрагменти от Библията и се употребява за укрепване на църковното наставление.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР