Папа Франциск укори двойките, които не искат да имат деца,

...
Папа Франциск укори двойките, които не искат да имат деца,
Коментари Харесай

Папата укори двойките, които заместват децата с домашни любимци

Папа Франциск укори двойките, които не желаят да имат деца, като сподели, че те демонстрират тип нарцисизъм по време на седмичната си визита във Ватикана в сряда.
" Прекалено доста двойки нямат деца, тъй като не желаят да имат, или имат единствено едно дете, тъй като не желаят да имат повече ", сподели Светият отец пред множеството. " Но те имат по две кучета и по две котки. Кучетата и котките заместват децата. Разбирам, че това ще ви разсмее, само че действителността е такава ", сподели папа Франциск.

Той предизвести, че цивилизацията застарява и се лишава от човещина, поради " загубата на благосъстоянието на родителството ":

" Онези, които живеят измежду хората и подписват брак, би трябвало да мислят за това да имат деца ", акцентира Франциск.

Самият папа е фен на котките, само че английският вестник " Гардиън " оповестява, че той няма домакински любим във Ватикана. Вестникът напомня, че през 2014 година в изявление пред италианския всекидневник " Месаджеро " папа Франциск дефинира замяната на децата с домашни любимци като " още един феномен на културна деградация " и че прочувствените връзки с домашните любимци са " по-лесни " от " комплицираните " връзки сред родители и деца.

В сряда, до момента в който окуражаваше двойки, които не могат да имат лични деца, да помислят за осиновяване, той ги насърчи да не се боят да бъдат родители, казвайки, че " да имаш дете е постоянно рисковано, само че да нямаш е даже по-рисковано ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР