Папа Франциск сравни войната в Украйна с Гладомора по време

...
Папа Франциск сравни войната в Украйна с Гладомора по време
Коментари Харесай

Папа Франциск сравни войната в Украйна с Гладомора

Папа Франциск съпостави войната в Украйна с " Гладомора " по време на седмичната си обща визита. 

Той разяснява, че днес украинците страдат от " мъченичеството на експанзията " и съпостави войната на Русия в Украйна с " ужасния геноцид " от 30-те години на предишния век, когато руският водач Йосиф Сталин аргументи апетит в страната, оповестява " Ройтерс ".

" Тази събота се отбелязва годишнината от ужасния геноцид на Гладомора - заличаването от апетит през 1932-33 година, което беше изкуствено провокирано от Сталин ", уточни той, представен от нюз.бг.

" Нека се помолим за жертвите на този геноцид и за толкоз доста украинци - деца, дами, старци - които през днешния ден страдат от мъченическата гибел на експанзията ", добави главата на Римокатолическата черква.

В продължение на стотици години украинският език и всевъзможен израз на украинската просвета и самостоятелна еднаквост бяха заличени - първо по време на Руската империя, а по-късно от Съветския съюз.

Гладоморът е резултат от напъните на Сталин да колективизира селското стопанство и да изкорени новозараждащото се националистическо придвижване в Украйна.

От началото на съветската инвазия през февруари Франциск загатва Украйна в съвсем всички свои обществени изяви и неколкократно предизвести, че има заплаха рецесията да докара до използването на нуклеарни оръжия, което би имало неконтролируеми последици в международен мащаб.

Миналия месец Франциск за първи път директно помоли съветския президент Владимир Путин да прекрати  " спиралата от принуждение и гибел " в Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР